Sute de oameni aşteaptă în staţiile din capitală. Şoferii de microbuze au intrat în grevă

 Sute de oameni aşteaptă transportul de maxi-taxi în staţiile din capitală, deşi aseară târziu s-a decis că greva administratorilor de microbuze va fi anulată. 
Au vrut să protesteze pentru astăzi, dar s-au răzgândit aseară, dar ne vedem în această dimineaţă cu un haos total! Administratorii rutelor 115, 124 de maxi-taxi nu circulă la această oră prin capitală. În acest fel şi-au manifestat nemulţumirea faţă de refuzul autorităţilor de a scumpi călătoria până la 5 lei.

Pentru a nu paraliza traficul în capitală, Primăria de Chişinău va suplini numărul troleibuzelor şi autobuzelor care vor ieşi la rută. Astfel, Regia Transport Electric va scoate la rută 281 de troleibuze, în loc de 240, în mod obişnuit, iar Parcul Urban de Autobuze – 108 de unităţi de transport, în loc de 92.
Autorităile municipale au declarat de nenumărate ori că sunt gata să aprobe noul tarif, doar că trasportatorii ar trebui să se conformeze anumitor cerinţe – să nu depăşească viteza de 50 km/oră, să ia pasageri doar pe scaune, să oprească doar la staţii şi să stabilească orarul exact al rutelor, care urmează a fi afişat în microbuze şi staţii terminus. Deşi aceste reguli au fost anunţate încă în luna mai, majoritatea trasportatorilor continuă să le încalce.

      Articole recomandate