Surprize din lumea probabilităţilor: Chişinăul va găzdui conferinţa statisticienilor din Europa

Cu numai câţiva ani în urmă, probabilitatea ca la Chişinău să se desfăşoare lucrările conferinţei statisticienilor din Europa era aproape zero, dar iată că surprizele nu lipsesc nici din acest peisaj matematic.

Capitala noastră va găzdui, începând de miercuri, 10 septembrie, timp de trei zile, acest eveniment aşteptat cu mult interes în lumea statisticienilor, la nivel internaţional, organizat fiind de către Comisia Economică Europeană a ONU (UNECE), împreună cu Eurostat, informează TV7.md.

F1Dacă vă întrebaţi de ce sunt atât de importante lucrările unei astfel de conferinţe, ei bine, răspunsul este legat mult de fenomenul migraţiei, care afectează intens în ultima perioadă, ţările din Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală, cu repercursiuni majore aşadar şi asupra populaţiei Republicii Moldova.

La conferinţă vor participa 60 de reprezentanţi din 21 de state – specialişti în probleme ce vizează aspecte legate de fenomenul migraţiei internaţionale, precizează sursa.

Sesiunea de lucru va permite ţărilor participante să efectueze  schimburi de experienţă cu privire la metodele şi tehnicile utilizate pentru colectarea, prelucrarea şi diseminarea datelor referitoare la statisticile din domeniul migraţiei internaţionale, precum şi pentru a îmbunătăţi evaluarea dimensiunii, caracteristicile şi impactul migraţiei internaţionale”, se menţionează la nivelul site-ului oficial al Biroului Naţional de Statistică.

      Articole recomandate