Suedezul care a oferit o adevărată lecție de viață. A devenit milionar din vînzarea cutiilor de conserve goale

cesetor bogat

Acum cîțiva ani în urmă în presa mondială a apărut numele unui suedez enigmatic, Curt Degerman, cunoscut de către vecini ca trăind din gunoaie şi vşi doze goale. Fusese o persoană retrasă, înconjurată de singurătate. Atunci când a murit, în 2008, la vârsta de 60 de ani, nimeni nu credea că moştenirea lui va avea vreo valoare.

Curt Degerman în copilărie era un puști foarte capabil, fiind cel mai bun dintre colegii săi la toate materiile predate și avea prezis un viitor grandios încă de atunci. Cu toate acestea, din cauza unei crize de identitate, Degerman decis să se retragă din societate și a decăzut  spre partea de jos a scării sociale.

Ceea ce nu ştiau vecinii despre el era că, după ce dădea turul cartierului, golind coşurile de gunoi, se retrăgea în biblioteca municipală, unde studia ziarele economice.

Pe parcursul anilor, el a devenit un expert al bursei, investindu-şi puţinii bani agonisiţi din reciclarea dozelor metalice în acţiuni şi fonduri mutuale, investiţii evaluate ulterior la milioane de dolari.

Banii nu încep niciodata o idee. Este întotdeauna ideea ce porneşte banul„, (Owen Laughlin)

Printre altele, în afara casei pe care o deţinea, Curt mai era şi în posesia a nu mai puţin de 124 de lingouri de aur, evaluate de la suma de 300 000 de dolari. În cele din urmă, toată averea sa a fost evaluată de către municipalitatea oraşului suedez la peste un milion şi jumătate de dolari.

După atacul de cord care i-a provocat sfârşitul şi după ce a fost descoperită viaţa „secretă“ pe care o ducea, una dintre rudele sale îndepărtate, un unchi în vârstă de 93 de ani, s-a bucurat pentru potenţiala moştenire.

Numai că, prin testament, Curt îi lăsase toate bunurile sale unui văr îndepărtat, care avusese inspiraţia, dar şi bunătatea să-l viziteze cu câţiva ani înainte.

      Articole recomandate