Suedezii de la Volvo revoluţionează industria auto. Invenţia care a fost apreciată la Geneva (Video)

Suedezii de la Volvo vin in ajutorul biciclistilor si au prezentat o superinventie la Salonul Auto de la Geneva. Sistemul gandit de Volvo se numeste Cyclist Detection.

Noua tehnologie inventata de suedezi permite masinii sa detecteze prezenta biciclistilor si sa franeze automat in caz de pericol. Sistemul e simplu: un radar integrat in grila frontala este conectat la mai multi senzori si la camera fixata in oglinda retrovizoare.

Sistemul de senzori detecteaza si calculeaza distanta pana la eventualul obstacol, in timp ce camera de rezolutie mare determina despre ce obstacol e vorba. Computerul masinii evalueaza situatia si franeaza automat in cazul unei coliziuni iminente.

Volvo-Cyclist-Detection-System-01_0

Tehnologia noastra este unica in industria auto. Masinile noastre detecteaza si evalueaza din ce in ce mai multe obstacole si situatii neprevazute. Astfel ne intarim pozitia de lideri mondiali in domeniul sigurantei auto. Obiectivul nostru final e sa construim masina care e imposibil sa faca accident”, a promis vicepresedintele Volvo, Doug Speck, la Geneva.

Tehnologia va fi implementata alaturi de cea care permite detectia pietonilor si, alaturi de sistemul City Safety, vor face din Volvo cea mai sigura masina in oras. Atat pentru soferi cat si pentru pietoni sau biciclisti. Volvo va implementa noul sistem incepand din luna mai pe modelele V40, S60, XC60, V70, XC70 si S80.

      Articole recomandate