Sub cerul de primăvară al Toscanei. Peisaje ce par desprinse dintr-o poveste (Foto)

toscana

Toscana este una dintre cele mai frumoase și bogate regiuni din Italia. Este binecunoscută pentru peisajele minunate și pentru cultura impregnata de-a lungul secolelor.

Din punct de vedere geografic Toscana este o regiune în centrul Italiei, având graniță cu Lazio la sud, Umbria la est, Emilia-Romagna și Liguria la nord, și cu Marea Tireniană la vest.De multe ori a fost privită ca una dintre cele mai frumoase părți ale Italiei.

Toscana a fost probabil regiunea în care Renașterea italiană a produs cele mai bune rezultate. Patrimoniul artistic al regiunii include arhitectură, pictură și sculptură, adunate în duzine de muzee faimoase cum ar fi Uffizi din Florența.

Toscana este de asemenea cunoscută pentru vinurile sale (cele mai faimoase fiind Chianti, Morellino di Scansano și Brunello di Montalcino) și pentru cele 120 de regiuni protejate (rezervații naționale).

Multi artiști importanți, filosofi și oameni de știință, precum Dante, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Niccolo Machiavelli și mulți alții s-au născut aici.

Destinații turistice notabile în Toscana includ Florența, Pisa, Lucca, Maremma (în districtul Grosseto), Crete Senesi și Siena. Toscana își promovează acum „agroturismul” (Agriturismo), în care turișțiilocuiesc la fermele agricole.

Fotograful rus Daniel Korzhonov, a reușit să surprindă niște imagini fenomenale aflînduse într-o vacanță în regiunea Toscana. Tînărul povestește pe pagina sa că aceste meleaguri sunt asemenea celor din poveste, este locul perfect pentru un refugiu în sînul naturii.

Liniștea și natura de acolo servesc drept inspirație pentru cei ce recurg la o călătorie pe aceste meleaguri de vis. Fotograful Daniel Korzhonov, a plasat imaginile surprinse pe pagina sa oficiala satorifoto.livejournal.com.

Mai jos vă oferim o călătorie în minunatele ținuturi ale Toscanei, prin intermediul imaginilor surprinse de fotograful rus Daniel Korzhonov:

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

14

15

16

17

18

22

60

23

24

2529

30

31

32

33

35

36big

37

40

42

44

45

46

48

50

51

52

56

      Articole recomandate