SUA: Locuitorii din Santa Monica nu mai au voie să fumeze nici în casă

Adversarii fumatului din localitatea americană Santa Monica au mai marcat un punct în lupta împotriva acestui viciu: municipalitatea a decis, marţi, ca fumatul să fie interzis chiar şi în locuinţe!

Fumatul era deja interzis pe plaje, în parcuri, în restaurante, dar şi în apropierea clădirilor din Santa Monica, dar Consiliul Local a votat cu 4-2 ca inclusiv locuinţele să fie adăugate pe lista locurilor în care fumatul este interzis.

Totuşi, Consiliul a lăsat o portiţă de scăpare fumătorilor: toţi proprietarii trebuie să îşi declare proprietăţile „de fumători” sau „de nefumători”. Astfel, în toate locuinţele declarate „de nefumători” fumatul este interzis iar cel care este prins este pasibil de pedeapsă.

Adam Radinsky, şeful Protecţiei consumatorilor din localitate, spune că această masură a fost luată în beneficiul locuitorilor, arătând că au existat multe persoane care au reclamat că au probleme de sănătate din cauză că vecinii lor fumează.

Adversarii deciziei spun, însă, că adevărata problemă o constituie poluarea intensă, unul dintre ei arătând spre un autobuz şi declarând: „Aceasta este o problemă de sănătate”.

Şi alte oraşe americane intenţionează să interzică total fumatul. Municipalitatea dinPasadena a anunţat că, începând din 2013, fumatul va fi interzis în toate locuinţele din oraş.

      Articole recomandate