Studiu: Unul din cinci adolescenţi se simte ruşinat dacă este văzut citind o carte

Rezultatele unui chestionar realizat la sfârşitul anului trecut au scos la iveală date îngrijorătoare. Mulţi dintre tineri nu doar că nu au ca pasiune lectura, dar simt că s-ar face de ruşine dacă prietenii lor i-ar vedea citind o carte, scrie Daily Mail.

Potrivit National Literacy Trust din Marea Britanie, doar 33,5% dintre tinerii intervievaţi consideră că a citi este “cool” în timp ce 17% mărturisesc că ar fi ruşinaţi dacă prietenii i-ar vedea citind.

 

În aceste condiţii, organizaţia sfătuieşte părinţii să aloce măcar zece minute pe zi, pentru a citi alături de copii şi intenţioneză să lanseze o campanie naţională pentru a îi motiva pe cei mici să se îndrepte către lectură.

Totodată, rezultatele chestionarului au mai arătat că doar trei din zece copii citesc acasă, spre deosebire de patru din zece, în 2005, iar mai bine de jumătate dintre cei intervievaţi (54%) spun că preferă să se uite la televizor decât să parcurgă o carte. Potrivit aceleaşi surse, tinerii aleg jocurile PlayStation, timpul petrecut pe calculator sau în faţa televizorului sau ieşitul cu prietenii, în detrimentul cititului.

      Articole recomandate