Studiu: Oamenii înalţi pot beneficia de salarii mai mari

foto

Oamenii care sunt mai înalţi câştigă mai mulţi bani. Aceasta este concluzia unui studiu realizat în Australia, care a arătat că bărbaţii care au înălţimea de 1,82 metri beneficiază de o mărire a salariului cu 1.000 de dolari (3.300 lei) mai mult decât cei care sunt doar cu 5 centimetri mai scunzi, într-un an.

Oamenii mai înalţi sunt percepuţi a fi mai inteligenţi şi mai puternici”, potrivit studiului publicat de “Economic Record”. Alte studii din SUA şi Marea Britanie au arătat că oamenii câştigă salarii cu atât mai mari cu cât înălţimea lor este mai mare.

Nu se pune problema ca oamenii să fie mai frumoşi ca să câştige mai mulţi bani. Important este să arate mai impozanţi, pentru a crea impresia că sunt mai deştepţi şi mai capabili”, spune profesorul Andrew Leigh de la Australian National University. Înălţimea este mai importantă şi decât sexul.

Asta înseamnă că bărbaţii şi femeile mai înalte au mai multe şanse să câştige mai mulţi bani decât femeile şi bărbaţii mai scunzi. Statura înaltă oferă mai multă încredere în sine şi ajută o persoană să aibă mai mult succes, au descoperit cercetătorii chestionând un eşantion semnificativ de 2.000 de persoane în SUA.

      Articole recomandate