Studiu: O treime din popuaţia Republicii Moldova nu ştie ce-i asta internet

36% din populaţia Republicii Moldova, în special în mediul rural, nu a folosit niciodată internetul, arată un sondaj IMAS realizat pe un eşantion de aproximativ 1000 de respondenţi, transmite Info-Prim Neo.

Rezultatele cercetării au folosit pentru a adapta filosofia Programului Global Libraries la specificul local, demarând astfel etapa pilot a programului.

Potrivit sondajului, 17% din bibliotecile publice din Moldova sunt dotate cu calculatoare, dintre care doar 11% au acces la internet şi numai 9% din respondenţii sondajului vizitează cu regularitate bibliotecile publice.

Bibliotecile au resurse limitate de literatură şi utilaj, dar şi posibilităţile limitate de instruire pentru bibliotecari. O problemă este şi percepţia depăşită a rolului şi capacităţii bibliotecilor publice în rândul funcţionarilor publici şi infrastructura inadecvată a acestor instituţii.

În cadrul programului-pilot Global Libraries, care va fi implementat pe parcursul următorilor doi ani, aproximativ 60 de biblioteci publice din ţară vor fi dotate cu calculatoare şi acces la internet.

      Articole recomandate