Studenții pe bază de contract vor putea fi transferați la buget pentru rezultate bune

studenti

Începând cu anul 2014, studenții înmatriculați pe bază de contract vor avea posibilitatea să fie transferați la buget dacă vor înregistra rezultate bune în procesul de studii. Ieri, 7 martie, Cabinetul de Miniștri a aprobat o hotărâre ce vizează locurile cu finanțare bugetară în instituțiile superioare de învățământ, în scopul stimulării studenților cu performanțe academice, anunță Unimedia.md

Începând cu anul 2014, locurile cu finanțare bugetară, cu excepția celor destinate copiilor orfani și invalizilor de gradul I și II, vor fi scoase la concurs în fiecare an, după sesiunea de vară. De acest fapt vor putea beneficia persoanele înmatriculate începând cu 1 septembrie 2013. La baza distribuirii locurilor va fi criteriul performanței academice, iar un regulament privind condițiile de ocupare a locurilor bugetare va fi aprobat ulterior.

Prevederea îi vizează pe studenții de la licență, cei înmatriculați la studii integrate și în învățământul medical și farmaceutic, cu excepția instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne.

      Articole recomandate