Strigător la cer! „Fabrică de bebeluşi” descoperită în Nigeria. Micuţii erau vînduţi cu 340 de euro fiecare, pentru ritualuri voodoo

Un „orfelinat” din sudul Nigeriei le-a oferit o surpriză oribilă poliţiştilor în timpul unei percheziţii. Aici oamenii legii au descoperit tinere femei gravide ale căror copii urmau să fie vânduţi pentru ritualuri.

Am descoperit fabrica de bebeluşi în cadrul unei percheziţii organizate după ce am primit informaţii în legătură cu această locaţie din statul Akwa Ibom. Suspecţii conving, de obicei, tinerele să rămână gravide promiţându-le 70.000 de naire (340 de euro) după naşterea copiilor care sunt vânduţi persoanelor care practică ritualuri„, a explicat Oyekachi Orji, un responsabil din poliţie.

În timpul operaţiunii din 4 aprilie au fost găsite şapte tinere cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, dintre care trei erau însărcinate. Proprietarul locaţiei, soţia acestuia şi un alt complice au fost arestaţi şi urmează să fie aduşi în faţa unui tribunal la finalul anchetei care trebuie de asemenea să determine dacă tinerele femei sunt vinovate sau nu.

Poliţiştii le-au arestat provizoriu şi pe tinere. „Doctorul mi-a dat 70.000 de naire” a mărturiusit una dintre tinerele lăuze, potrivit presei nigeriene, adăugând că bebeluşul i-a fost luat la naştere.

Aceasta nu este prima „fabrică de bebeluşi” descoperită în Nigeria.

În octombrie 2011, poliţia a descoperit 17 adolescente gravide într-o casă şi l-a arestat pe proprietar, în statul Anambra (sud). Câteva luni mai târziu, 32 de adolescente gravide au fost descoperite la sediul unei fundaţii acuzate că le forţa pe tinere să aducă pe lume copii destinaţi vânzării, în statul Abia (sud).

Cazuri de trafic uman sunt raportate cu regularitate în Afirca de Vest unde copiii sunt cumpăraţi de la familiile lor pentru a munci la câmp, în mine, în uzine sau ca servitori.Alţii sunt vânduţi în cadrul reţelelor de prostituţie, iar în cazuri mai rare sunt torturaţi şi sacrificaţi în timpul unor ritualuri de magie neagră.

Agenţia naţională de luptă împotriva traficului cu fiinţe umane (NAPTIP) a descoperit în trecut şi cazuri de adopţii ilegale.

      Articole recomandate