Sticla de Coca-Cola pe care n-o vei mai putea cumpara nicaieri in lume

Winona Coca-Cola, ultima fabrica din lume care producea Coca-Cola la sticla de 0.25, a anuntat ca, incepand de marti, nu vor mai scoate pe piata acest sortiment.

Inca in 1915, sticlele de Coca-Cola de 0.25 litri au fost unul din simbolurile companiei, scrie dailymail.uk

Atunci cand au scos-o prima oara pe piata, oficialii firmei sperau ca persoanele care cumparau o astfel de sticla sa o duca inapoi la magazin pentru a fi umpluta din nou. Acestia s-au inselat insa, deoarece putini clienti au fost dispusi sa faca un asemenea efort.

Totusi, avand in vedere ca la acea vreme oamenii puteau cumpara Coca-Cola doar de la dozator sau farmacii, aparitia sticlei de 0.25 a insemnat o adevarata revolutie.

Americanii puteau in sfarsit sa o achizitioneze de la magazin si sa o savureze in orice lor voiau ei.

La mijlocul secolului XX insa, compania a scos pe piata Coca-Cola la sticla de 0.33 si 0.75 si la cutie de 0.33, asa ca oamenii s-au reorientat.

Pe masura ce cererea a inceput sa scada, fabricile din SUA au inceput sa nu mai produca sticla de 0.25. Singura care a refuzat sa faca acest lucru, pana in prezent, era Winona Coca-Cola Bottling Co.

Marti insa, fabrica a anuntat ca a produs ultima sticla de 0.25 si ca aceasta a fost vanduta la licitatie pentru 2.000 de dolari.

      Articole recomandate