Stă izolat pe o insulă de peste 50 de ani, dar nu duce dorul civilizației ! Robinson Crusoe al zilelor noastre

Are 86 de ani și este exemplul cel mai elocvent că se poate trăi pe o insulă pustie, cu resurse minime. Brendon Grimshaw s-a stabilit în urmă cu mulți ani în urmă, în micul paradis numit Moyenne, din arhipelagul Seychelles, în mijlocul Oceanului Indian, trăiește aici singur, dar nu se plânge.

Bărbatul în vârstă de 86 de ani, din Yorkshire, a cumpărat în 1962 insula Moyenne, din Seychelles, cu 8.000 de lire. În nouă ani și-a construit o casă, s-a mutat aici având nimic altceva decât un vis și trăiește izolat, însă nu știe ce înseamnă singurătatea. Are o adevărată ”crescătorie” de 120 de țestoase gigant, pe care le iubește și le îngrijește ca pe copiii săi. De asemenea, el este cel ce veghează la perpetuarea speciei care acum peste 4 decenii era pe cale de dispariție.

În toți acești ani, a ajutat la îmbogățirea florei și faunei de aici, reușind să planteze 16.000 de copaci și să atragă pe insulă mai bine de 2.000 de păsări.

Pentru efortul său, autoritățile din Seychelles, de care aparține Moyenne, a declarat mica insulă ”Parc Național Natural”.

Brendoneste un Robinson Crusoe modern. ste un naturalist, un conservator și foarte muncitor ” a declarat Joel Morgan, ministrul de Interne, Mediu, Transport și Energie.

 

      Articole recomandate