Sony HMZ-T1: cinematograf personal 3D asezat pe proprii ochi!

Sony a anunţat miercuri un nou dispozitiv revoluţionar ce va schimba cu siguranţă piaţa aparaturii de vizionare a conţinutului tridimensional. Aparatul HMZ-T1 se montează ca o cască pe capul utilizatorului şi oferă o redare video „privată” şi sunet surround prin difuzoarele integrate.

HMZ-T1 este, fără îndoială, primul dispozitiv de acest gen din lume. Head Mounted Display-ul oferit de Sony e un entertainment center personal capabil să-ţi ofere imagini din filme, jocuri şi conţinut tridimensional sau HD.

Dispozitivul în discuţie poate fi descris ca fiind o cască echipată cu două ecrane OLED de 0,7 inchi ce oferă o rezoluţie de 1280×720, montate în faţa ochilor utilizatorului. HMZ-T1 dispune şi de integrare audio 5.1 surround în căştile ataşate de cască.

Head Mounted Display-ul se comercializează împreună cu o unitate de procesare dotată cu ieşiri ce pot conecta dispozitivul la un player Blu-Ray, Play Station 3 sau aparate cu suport HDMI.

Spre deosebire de ochelarii 3D obişnuiţi, efectul stereoscopic generat de aceşti ochelari este obţinut folosind două ecrane distincte, eliminând din start problema efectului de ghosting şi durerile de cap asociate tehnologiei Active Shutter.

Pentru o experienţă senzorială completă, headset-ul Sony HMZ-T1 include şi un set de căşti stereo.

Modelul HMZ-T1 prezentat de Sony va fi lansat în Japonia pe data de 11 noiembrie si va fi comercializat la un pret de 600$.

      Articole recomandate