Soluţia: Microbuzele din Chişinău înlocuite cu troleibuze până în 2014

Microbuzele din Chişinău ar putea fi înlocuite cu troleibuze până în 2014. Cel puţin acest lucru şi-l doreşte edilul capitalei, Dorin Chirtoacă. El a solicitat, în cadrul şedinţei operative de la Primărie, ca în următorii doi ani să se asambleze troleibuze la Chişinău la capacitate maximă.

Primarul de Chișinău a spus că pe străzile municipiului ar trebui să circule circa 300 de troleibuze noi. “La situația creată acum cu microbuzele, ar trebui să avem o alternativă. Iar aceasta o reprezintă troleibuzele. Direcția finanțe pentru anul 2013 trebuie să depună efort maxim pentru asamblarea troleibuzelor, iar acest lucru să fie prioritate pentru municipalitate”, a opinat Dorin Chirtoacă.

Totodata, primarul i-a îndemnat pe administratorii rutelor de microbuze să nu mai procure vehicule noi. El a declarat că acest tip de transport nu are perspectivă şi va fi înlocuit treptat de troleibuze, autobuze şi chiar metrouri.

Regia Transport Electric deține la moment 310 troleibuze, dintre acestea 102 troleibuze noi, circa 50 de troleibuze sunt renovate, iar restul sunt vechi. Pentru 1 iulie curent, autoritățile municipale promit că va fi dat în exploatare primul troleibuz asamblat la Chișinău.

Autoritățile locale promit că vor asambla în acest an 10 troleibuze noi. Volumul investițiilor necesare pentru producerea celor 10 de troleibuze se estimează la 13 milioane euro. Ulterior, în cadrul proiectului de asamblare a troleibuzelor, la Chișinău ar putea fi produse și piesele de schimb.

Potrivit Primăriei Chișinău, troleibuzele asamblate vor acoperi necesitățile capitalei, iar ulterior vor fi propuse municipiului Bălți și orașului Tiraspol.

      Articole recomandate