Smithsonian: Zece cadre fără egal, pentru celebrarea a 50 de ani de la semnarea actului pentru protecţia naturii

Odată cu intrarea în vigoare a legii destinate protecţiei mediului şi a vieţuitoarelor sălbatice, în 1964, mişcarea ambientalistă americană a marcat un moment istoric, contribuind la extinderea fenomenului în lumea întreagă.

Pentru aniversarea a jumătate de secol de la acest eveniment important pentru întregul nostru ecosistem şi pentru viaţa în sine, Muzeul Smithsonian a deschis publicului larg o expoziţie dedicată, care va rămâne accesibilă pâna în vara anului 2015.

Cu acest prilej, celebrul lăcaş de istorie naturală, a lansat un concurs de fotografie, la nivelul site-ului său oficial, competiţie intitulată sugestiv, Wilderness.Smithsonian.com.

Săptămânal şi lunar vor fi publicate cele mai votate fotografii, pentru a putea fi admirate de către toţi pasionaţii genului, din lumea întreagă.

Iată, în cele ce urmează, zece astfel de cadre, de o frumuseţe desăvârşită, care ne amintesc de responsabilitatea ce ne revine faţă de mulţimea necuvântătoarelor planetei şi de mediul lor natural de viaţă, pentru a ca generaţiile viitoare să se mai poată bucura, la rândul lor, de astfel de privelişti unice:

Denali National Park and Preserve, Alaska

F1

Three Sisters Wilderness, Oregon

F2

Katmai National Park and Preserve, Alaska

F3

Alaska Range, Alaska

F4

Mount Evans, Colorado

F5

Paria Canyon-Vermilion Cliffs Wilderness, Arizona

F6

Otis Pike Fire Island High Dune Wilderness Area, New York

F7

Olympic Wilderness, Washington

F8

Boundary Waters Canoe Area Wilderness, Minnesota

F9

Olympic Wilderness, Washington

F10

      Articole recomandate