Site-ul care te ajută să te angajezi la serviciile secrete. Poţi trimite CV-ul doar dacă spargi un cod

Până acum, angajaţii serviciilor secrete britanice erau recrutaţi mai ales dintre absolvenţii ai Oxford şi Cambrdige, scrie Daily Mail. Totuşi, din cauza creşterii tot mai mari a infracţiunilor cibernetice, o agenţie guvernamentală adoptă o tehnică inedită de recrutare.

Agenţia GHCQ a lansat un site, www.canyoucrackit.co.uk (în traducere, Poţi să îl spargi?), unde este afişat un mesaj codificat, pe care oricine poate încerca să-l descifreze.

GHCQ speră ca noua modalitate să le permită să îi identifice mai rapid pe cei care au calităţile necesare pentru a fi spioni informatici, scrie Daily Mail.

„Publicul-ţintă al acestei campanii îl reprezintă oamenii care nu sunt atraşi de metodele tradiţionale de publicitate şi care ar putea să nu înţeleagă acest mediu de lucru, deşi posedă calităţile necesare”, a declarat un purtător de cuvânt al GHCQ.

 

Cei care reuşesc să spargă codul vor fi redirecţionaţi automat către o pagină unde pot aplica pentru un job la GHCQ.

Agenţia a lansat campania pe Facebook, Twitter şi mai multe bloguri cunoscute din Marea Britanie. Aceasta reprezintă prima distanţare a GHCQ faţă de campaniile tradiţionale de recrutare, care presupuneau teste de evaluare în universităţile cunoscute din Anglia.

Campania vine după ce Secretarul de Externe britanic, William Hague, a declarat că există o „creştere exponenţială” a atacurilor informatice asupra bazelor de date ale instituţiilor statului.

Cei care aplică pe site-ul canyoucrackit.co.uk trebuie să fie cetăţeni britanici şi să nu figureze ca hackeri.

      Articole recomandate