Simon Beck – un cartograf la pas cu arta, pe zăpadă (Foto şi Video)

zapada

Oricine ştie că nu e simplu să pictezi pe pânză, chiar şi atunci când ai la dispoziţie cele mai splendide culori şi unelte pe măsură, dar cât de dificil este oare să imprimi modele gigantice pe zăpadă?

Răspunsul ne este oferit de artistul-cartograf Simon Beck, pentru care această ispravă incredibilă, pare doar un joc de copii.

Pentru a realiza desenele spectaculoase prezentate în colecţia de imagini de mai jos, Simon a străbătut la pas, circa 40 de kilometri, deplasându-se cu atenţie în zapadă, după scheme care au necesitat ore de muncă asiduă în prealabil, pentru a obţine la final, amprentele paşilor, al căror aspect de ansamblu, rezervă adevărate surprize.

Picturile” sale decorează vecinătăţile pârtiilor de schi din munţii Franţei, spre încântarea turiştilor ocazionali, pasionaţi de sporturile de sezon.

Pentru noi, cei ce nu avem posibilitatea să le admirăm live, iată însă câteva din cele mai frumoase fotografii cu operele sale finalizate, precum şi un filmuleţ, în care avem prilejul de a-l urmări la treabă, în zăpada imaculată, utilizată pe postul unui şevalet ceva mai ieşit din comun.

F10

F1

F2

F3

F4

F5

F6

F7

F8

F9

Roxana Iorgulescu 

      Articole recomandate