Şi-a regăsit pe eBay maşina furată în urmă cu 42 de ani

De patru decenii, texanul Bob Russel urmărea toate listele licitaţiilor de maşini şi era cu ochii în patru când mergea pe şosea, în speranţa că va da de urma maşinii sale, care i-a fost furată în anul 1970.

Deşi familia şi cunoscuţii nu îi mai dădeau nicio şansă, perseverenţa lui Bob a dat rezultate: în luna mai a acestui an, a descoperit că maşina care i-a fost furată pe când era student figura printre cele scoase la licitaţie, într-o listă de pe eBay.

Fără să stea pe gânduri, a sunat la firma care organiza licitaţia, anunţând că maşina era furată. După zile întregi de negocieri şi drumuri pe la autorităţi pentru a obţine copii după rapoartele furtului de acum 42 de ani (vă vine să credeţi că până şi la FBI ţi se spune că „ne confruntăm cu o eroare a bazei de date”?!), texanul a reuşit să-şi recupereze maşina, un Austin Healey 3000, din 1967.

Deşi a trebuit să plătească 600 de dolari drept taxă de punere în posesie şi încă 800 pentru a fi transportată din California în Texas, Russel a declarat presei că nu se plânge, din contră, nu ştia „cum să scoată mai repede cardul din buzunar„.

El a adăugat că deşi are unele probleme cu frânele, maşina este în stare de funcţionare şi, după ce o va restaura, speră să o vândă cu 50.000 de dolari.

      Articole recomandate