Şi-a luat brevet de pilot, la 17 ani, după ce a exersat pe un simulator construit în propriul dormitor

Nu are încă drept de vot, dar poate ateriza în condiţii de siguranţă chiar şi atunci când afară este furtună. Tom Hall, un licean, în vârstă de 17 ani, din Scoţia, este cel mai tânăr pilot calificat.

Tânărul a devenit pilot, după ce a exersat pe un simulator de zbor pe care şi l-a construit în dormitor şi în care a investit aproape 7. 000 de euro. Simulatorul de zbor din dormitor imită cu exactitate cabina unui avion. „De obicei, obişnuiesc să petrec trei ore pe săptămână în simulator, dar atunci când a trebuit să mă pregătesc pentru testele de pilotaj petreceam în jur de cinci ore în cabina din dormitor„, a spus adolescentul.

Acesta şi-a obţinut certificatul de pilot calificat după ce a obsolvit cursurile unei şcoli private de aviaţie, devenind astfel cel mai tânăr pilot din Scoţia, informează Daily Mail.”Simulatorul este foarte realist, imită în detaliu camera de control a unui avion. Prietenii mă şicanează mereu şi îmi spun să termin cu pilotajul, dar eu consider că este mult mai interesant decât să mă joc pe Xbox„, a susţinut Tom Hall.

Întrebat despre cum şi-a descoperit această pasiune pentru aviaţie, elevul a povestit că totul a început în copilărie când, la zece ani, de ziua lui, a primit cadou de la părinţi o lecţie de zbor. „Aveam zece ani când mi-au făcut acest cadou. Mi-a plăcut tot ce am făcut la acel curs şi după ce am terminat am decis că vreau să devin pilot„, a povestit adolescentul.

Abia atunci când a împlinit 14 ani s-a putut înscrie la o şcoală de pilotaj. „Aveam un curs de pilotaj în fiecare lună”, a spus tânărul. Pentru a putea exersa ori de câte ori avea dispoziţia, puştiului i-a venit ideea să îşi creeze un simulator de zbor în propria cameră. „Aşa puteam exersa ori de câte ori îmi doream„, a precizat Tom Hall.

A pilotat pentru prima dată la 16 ani, sub stricta supraveghere a unui instructor calificat.

Întotdeauna am visat să zbor, dar mai ales să zbor singur. Acest vis mi s-a îndeplinit în luna decembrie a anului trecut, când am zburat singur, fără instructor. A fost o experienţă foarte interesantă. Acum pot pilota singur, dar şi cu pasageri la bord„, povesteşte adolescentul.

      Articole recomandate