şi-a îndesat un kilogram de cocaină în stomac

Un irlandez de 20 de ani riscă să-şi petreacă următorii 15 ani în puşcărie, după ce a încercat să părăsească Brazilia cu un kilogram de cocaină în stomac.

Tânărul, care şi-a petrecut vacanţa în Brazilia, a fost oprit de paza de pe aeroportul din Sao Paolo, când încerca să se îmbarce în avionul spre casă. Autorităţile au descoperit că irlandezul îşi îndesase pe gât 72 de pungi care conţineau cocaină, cântărind aproape un kilogram şi având o valoare de aproximativ 150.000 euro.

Ofiţerii spun că l-au oprit pe irlandez pentru că părea „agitat” şi că l-au dus la un spital din apropiere, unde i-au scanat abdomenul.

Procurorii brazilieni l-au acuzat de trafic de droguri, iar bărbatul riscă acum 15 ani după gratii. Totuşi, din cauza birocraţiei din sistemul judiciar brazilian, ar putea dura până la şase luni până la o condamnare, notează sursa.

Aeroportul din Sao Paolo, de unde pleacă zboruri spre 53 de ţări, este recunoscut drept un „punct major de trafic al drogurilor”, scrie Daily Mail. În fiecare zi, aici sunt arestate cinci persoane care încearcă să scoată substanţe interzise din ţară.

      Articole recomandate