„Sherlock Holmes: Jocul Umbrelor”, pe prima poziţie în box office-ul nord-american. Trailer

Lungmetrajul britanic „Sherlock Holmes: Jocul Umbrelor/ Sherlock Holmes: A Game of Shadows”, regizat de Guy Ritchie, a debutat pe prima poziţie în box office-ul nord-american, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de societatea Exhibitor Relations, informează AFP. 

Cel de-al doilea film din seria „Sherlock Holmes” îi are în distribuţie pe Jude Law, Noomi Rapace şi Robert Downey Jr. şi a avut încasări de 40 de milioane de dolari în cinematografele din Statele Unite şi Canada.

O altă continuare, lungmetrajul de animaţie „Alvin şi veveriţele: Naufragiaţii/ Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked”, a debutat pe poziţia a doua, cu încasări de 23,5 milioane de dolari de vineri până duminică.

Al patrulea film din franciza „Misiune Imposibilă”, intitulat „Mission: Impossible – Ghost Protocol”, avându-l în rolul principal tot pe Tom Cruise, a debutat pe poziţia a treia, cu încasări de 13 milioane de dolari.

Comedia romantică „De anul nou/ New Year’s Eve”, cu Robert de Niro şi Jon Bon Jovi, a pierdut poziţia de lider şi a coborât pe locul al patrulea, cu încasări de 7,4 milioane de dolari.

Pe poziţia a cincea, în coborâre cu trei locuri faţă de săptămâna trecută, s-a situat comedia „The Sitter”, cu Jonah Hill devenit fără să vrea baby-sitter, care a avut încasări de 4,4 milioane de dolari.

Filmul „Saga Amurg: Zori de Zi – Partea I”, al patrulea lungmetraj din franciza „Twilight”, a coborât de pe a treia poziţie până pe locul al şaselea, cu încasări de 4,3 milioane de dolari. Lungmetrajul „Saga Amurg: Zori de Zi – Partea I” este regizat de Bill Condon – care va realiza şi ultimul film din serie, ce va fi lansat pe marile ecrane în noiembrie 2012.

„Young Adult”, un film dramatic care obţinuse până săptămâna trecută încasări de mai puţin de un milion de dolari, a urcat de pe locul al 18-lea pe poziţia a şaptea, cu 3,6 milioane de dolari. Acest film prezintă povestea unei autoare de romane pentru tinerii adulţi, interpretată de Charlize Theron, care îl reîntâlneşte pe fostul ei iubit din tinereţe, în prezent căsătorit şi tată al unui copil.

Lungmetrajul 3D „Hugo”, regizat de Martin Scorsese, a coborât de pe locul al şaselea pe locul al optulea, cu încasări de 3,62 milioane de dolari. Filmul prezintă povestea de viaţă şi aventurile unui băiat orfan care trăieşte într-o gară din Paris în anii 1930.

Animaţia 3D „Marea cursă de Crăciun/ Arthur Christmas”, realizată cu un buget de producţie de 98 de milioane de dolari, a coborât de pe a cincea pe a noua poziţie, cu încasări de 3,6 milioane de dolari. Filmul încearcă să explice spectatorilor cum procedează Moş Crăciun pentru a reuşi să transporte cadouri în lumea întreagă, într-o singură noapte.

Comedia „Familia Muppets/ The Muppets”, realizată de studiourile Disney şi avându-i în distribuţie pe Jason Segel şi Amy Adams, alături de Kermit, Miss Piggy şi celelalte păpuşi celebre, încheie topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în America de Nord, după ce a vândut bilete în valoare de 3,5 milioane de dolari, de vineri până duminică.

      Articole recomandate