Sfaturi pentru a avea un somn de calitate

Va treziti greu pentru o noua zi de lucru? Atunci luati aminte la sfaturile expertilor britanici in studiul somnului.

Incercati sa va dati jos din pat la aceeasi ora. Si evitati sa mai adormiti dupa ce auziti ceasul. Lasati soarele sa va inunde treptat dormitorul si faceti plimbari dese in aer liber.

Sistemul nervos vegetativ influenteaza calitatea somnului. Iar acesta poate fi perturbat de prea multa munca, de emotii dar si de mediul in care dormiti. Spre exemplu, daca in camera sunt mai putin de 21 de grade e imposibil sa va treziti usor.

Asadar, pastrati temperatura din dormitor la 22 de grade, evitati lumina si incercati sa adormiti la aceesi ora in fiecare seara. In plus, psihologii vin cu o recomandare clara pentru activarea organismului de la primele ore.

In acelasi timp, activati vazul dar si auzul si apoi incercati sa va ridicati din pat.

Trezirea dificila poate anunta depresii. Insa daca apelati in acest timp la un specialist pot fi evitate.

Daca insa considerati ca va treziti prea greu chiar dupa zile linistite, nu ratati o investigatie simpla intr-un laborator de somnologie.

Medicul interpreteaza datele si face diferenta intre cauzele tulburarilor de somn. Aceastea fie privesc afectarea organica a sistemului nervos, fie tin de starea emotionala sau de ambient. Una dintre cele mai frecvente afectiuni organice este apnea de somn, adica intreruperea respiratiei mai mult de 10 secunde in somn.

In acest caz, aveti nevoie de tratament pentru ca riscati afectiuni vasculare grave sau depresie.

O dimineaţă cât mai plăcută!

      Articole recomandate