Sesiune suplimentară la BAC. A doua șansă pentru elevii care vor lua note negative la examenele de bacalaureat

Ministerul Educației a decis să ofere a doua șansă elevilor care  vor obține note sub 5 la examenele de Bacalaureat. Pentru ei va fi organizată o sesiune suplimentară.

La examenele repetate nu vor fi admiși elevii care au fost prinși copiind. Aceștia vor  susţine examenele de BAC abia peste un an, în cadrul sesiunii de bază.

Pentru prima dată în acest an va fi organizată o sesiune suplimentară, care va avea loc în prima săptămână a lunii iulie… Cei care vor fi prinși cu telefoane mobile sau vor fi prinși copiind în sesiunea de bază, vor avea dreptul de a susține examenul anul viitor”, a declarat ministrul Educației, Mihail Șleahtițchi în cadrul unei conferințe de presă.

Tot în premieră în acest an a fost mărită perioada de contestare, de la 24 la 48 de ore.

Rezultatele vor fi făcute publice până pe 30 iunie. Elevii vor avea dreptul timp de 48 de ore să conteste lucrarea și apoi câteva zile durează contestația propriu-zisă”, a precizat Șleahtițchi.

Examenele de bacalaureat vor fi susținute în 159 de centre de examinare, în perioada 5-22 iunie. Sesiunea suplimentară pentru elevii cu note negative se va desfășura între 2 și 18 iulie.

      Articole recomandate