Servicii Google care ar putea ajuta elevii

Readaptarea elevilor reveniti pe bancile scolii dupa vacanta de vara la programul zilnic şi la materiile de studiu poate fi destul de dificilă pentru mulţi dintre ei. Dar spre fericirea lor, a tot stiutorul si bunul nostru prieten de toate zilele – Google le poate fi de un mare folos în procesul de învăţare.

 Calculator rapid.

Cine mai calculează astăzi în coloniţe, pe hârtie? Nu trebuie decât să tastezi în căsuţa de căutare a Google, de exemplu, “65465*98456″ şi motorul de căutare va da rezultatul înmulţirii,6 445 422 040.

Convertor la îndemână.

Acest serviciu te ajută să transformi valorile exprimate în diferite unităţi de măsură. De exemplu, dacă tastezi “35 celsius to fahrenheit”, vei afla că 35 grade Celsius sunt echivalente cu 95 grade Fahrenheit.

Book Search.
Milioane de cărţi din întreaga lume pot fi găsite prin Google Books. Introducând numele autorului sau titlul cărţii, vei afla informaţii despre acestea.

Mai mult, dacă nu există restricţii privind drepturile de autor sau dacă editura permite, vei putea previzualiza întregul text sau chiar vei descărca un exemplar în format PDF.

Lasă Google să umple golurile.
Pune un asterisc* într-o frază sau întrebare care nu mai ştii cum se termină şi motorul de căutare va completa restul. De exemplu, dacă nu-ţi vin în minte toate cuvintele citatului lui Ludovic al XV-lea, scrie “apres moi*” şi vei regăsi întreaga frază “Apres moi le deluge” .

Special pentru şcolari.
Google Scholar permite căutarea de cărţi, culegeri online, articole publicate de universităţi şi pagini web care conţin documente ştiinţifice cu termenii căutaţi.

Traduceri instant.
Google Translate este un traducător automat gratuit care funcţionează folosind tehnologia de ultimă generaţie. În prezent, acest serviciu asigură traduceri din şi în 57 de limbi străine. Atenţie însă, textul tradus în acest mod trebuie adaptat, iar traducerea unor cu vinte trebuie verificată într-un dicţionar.

Căutare după imagine.
“Search by image” este o nouă modalitate de a căuta pe web sau printre propriile fotografii, folosind chiar imaginea respectivă – în locul unei înregistrări audio sau text – ca interogare pentru căutare.

Există mai multe modalităţi de căutare după imagine: copierea şi lipirea unui URL al imaginii, încărcarea unei imagini sau plasarea (drag and drop) acesteia în caseta de căutare de pe images.google.com sau pe pagina de rezultate a căutării după imagini.

Google Sites şi Google Docs.
Dacă lucrezi la un proiect comun împreună cu colegii de şcoală, munca voastră ar putea fi uşurată dacă fol seşti Google Sites. Acest serviciu oferă o metodă uşoară de a construi o pagină web simplă pentru colaborarea la un proiect şcolar.

Toată lumea poate lucra împreună pe un site adăugând fişiere ca ataşamente, informaţii din alte aplicaţii Google (cum ar fi Google Docs, Google Calendar, YouTube şi Picasa) şi conţinut nou în format neconvenţional. Google Docs, care are un software de procesare a textului pe internet, nu pe unitatea de disc a cuiva, este util şi atunci când mai mulţi colegi vor să împărtăşească idei într-un singur loc sau să lucreze împreună la un proiect.

Arhive de ştiri.
Dacă ai nevoie de ajutor pentru un proiect la istorie, căutarea în News archive  este o modalitate uşoară de explorare a arhivelor. Utilizatorii pot găsi informaţii scrise de-a lungul timpului despre evenimente, persoane sau idei.

Pe lângă posibilitatea de a căuta cele mai relevante articole pentru interogarea lor, utilizatorii pot urmări şi o imagine de ansamblu istorică a rezultatelor prin parcurgerea unui calendar cronologic generat automat.

 

      Articole recomandate