Servicii de stomatologie pediatrică gratuită în întreaga țară

 

copii-stomatolog

Copiii cu vârste sub 12 ani, vor beneficia de servicii stomatologice complet gratuite, pe întreg teritoriul țării noastre, grație fondurilor alocate de stat din contul asigurării medicale obligatorii.

Sanatatea dentara a copiilor constituie o prioritate in contextul extinderii serviciilor de asistenta medicala oferite in regim gratuit in cadrul unitatilor stomatologice autorizate – un motiv temeinic pentru ca Guvernul sa aprobe modificari ale legislatiei curente cu privire la acest aspect.

Afecţiunile dentare creează un  pericol pentru sănătatea copiilor, iar asistenţa gratuită stomatologică va reduce  acest pericol”, a declarat Octavian Grama, viceministrul sanatatii, potrivit IPN.

Mai mult decat atat: autoritatile de la Chisinau au inaintat si un proiect de lege care vizeaza acordarea gratuita de proteze mamare, necesare reconstructiei sanului dupa interventiile chirurgicale efectuate ca urmare a depistarii cancerului mamar, precizeaza sursa.

Exista inca o serie de neclaritati in ceea ce priveste calcularea sumelor necesare aplicarii acestei masuri, dupa cum a atentionat Antonita Fonari, reprezentanta Consiliului National de Participare, dar primul pas a fost facut, asadar aspectativele sunt cat se poate de promitatoare in acest context.

Potrivit statisticilor elaborate de specialistii in domeniu, in tara noastra se inregistreaza peste 9.000 de paciente diagnosticate cu cancer mamar, in fiecare an fiind depistate circa 900 de femei cu neoplasm la san – dintre acestea, aproximativ 600 sunt operate pentru extirparea glandei mamare.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate