Secretul dezvoltarii personale

Majoritatea oamenilor, in ciuda faptului ca nu pot defini exact in ce consta dezvoltarea personala, stiu la ce ajuta aceasta si care sunt modalitatile prin care pot folosi principiile acestei stiinte pentru a-si realiza toate obiectivele. Dar, desi au o imagine de ansamblu asupra acestui vast domeniu numit „dezvoltare personala”, putini stiu care este esenta acestei stiinte, care este secretul obtinerii succesului in orice domeniu.


De-a lungul timpului, descoperirea acestui secret i-a preocupat pe multi ganditori si oameni luminati – filosofi, teologi -, dar raspunsul gasit a fost impartasit numai anumitor persoane. Astazi insa, acest secret este la dispozitia oricui, in primul rand multumita lui Andrew Carnegie – renumitul afacerist american, supranumit „rege al otelului”, care i-a incredintat jurnalistului Napoleon Hill misiunea de a descoperi secretul succesului, care a fost publicat in prima jumatate a secolului trecut in ceea ce avea sa devina un best-seller absolut fenomenal al tuturor timpurilor: „Think and Grow Rich”.

Acest secret consta in puterea gandului, care este o putere colosala, ce se afla la dispozitia fiecarui om, pentru ca se afla in el insusi, in propriul sau mod de a gandi. Asadar, pentru a obtine rezultatele pe care ni le dorim, primul lucru pe care il avem de facut este sa schimbam – in bine, evident – modul in care gandim. Pentru ca de la gand porneste totul, orice realizare, orice infaptuire, chiar orice fapta, oricat de neinsemnata. De aceea a fost creata maxima: „Gandurile devin lucruri.” Iar Earl Nightingale – renumitul autor motivational american – a descoperit ca „Cel mai ciudat secret este acela ca oamenii devin ceea ce gandesc in majoritatea timpului”.

Un fel de reformulare a acestui secret este data de Legea Atractiei, care spune ca noi atragem in viata noastra persoane, lucruri si oportunitati care sunt in concordanta cu gandurile noastre dominante. De fapt aceasta lege explica exact in ce consta puterea magica a gandului si cum functioneaza aceasta.

 

 

 

 

      Articole recomandate