“Secretele” vieții de miliardar. Povestea magnatului rus Roman Abramovich!

Roman Abramovich, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, este unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

2

Pe lista “extravaganțelor” de miliardar ale acestuia nu lipsesc “armata” de 40 de persoane care să se ocupe de siguranța lui, celui mai scump iaht din lume sau castelului acestuia din Franța.

Abramovich are peste 40 de angajați care se ocupa de siguranța lui, pe care îi plătește cu 2 milioane de dolari pe an. Miliardarul rus a fost în perioada 2003-2008 guvernatorul regiunii rusești Chukotka. Investițiile în acestă regiune l-au costat peste 1,3 miliarde de dolari din propria avere.

Abramovich a plătit peste 300 de milioane de dolari pentru o înțelegere cu fosta lui soție Irina, pentru a putea fi cu actuala lui iubită, modelul Dasha Zhukova. Divorțul a intrat în topul celor mai scumpe divorțuri din lume.

3

Acesta a intrat și în “industria” artei în 2008, an în care a cheltuit peste 120 de milioane de dolari pentru două tablouri. Lucrările aparținînd lui Francis Bacon și Lucian Freud au fost achiziționate pentru a-și decora casa.

Miliardarul deține cel mai scump iaht din lume, “Eclipse” în valoare de un miliard de dolari. Are două piscine, sisteme avansate de protecție și un submarim pentru situații extreme.

Abramovich, spre deosebire de alți miliardari care își permit avioane de mici dimensiuni, folosește ca mijloc de transport un Boening 767 cu 375 de locuri.

1

În colecția de mașini a miliardarului sunt două limuzine Maybach-uri echipate cu sisteme performante de securitate. Costul final al acesteia a fost de 1 milion de dolari.

Magnatul rus a achiziționat nouă apartamente în Londra, pe care le-a transformat într-o casă de vis. Cînd se vor finaliza renovările, locuința care se întinde pe o suprafata de 27.870 mp ar putea deveni cea mai scumpă casă din tară.

Abramovich este proprietarul “Chateau de la Croe” în Sudul Franței, acesta cheltuind peste 50 de milioane de dolari pentru a renova locuința. Castelul a devenit cunoscut după ce a fost locuit de Wallis și Prințul Edward după abdicare.

Sursa: Business24.ro

      Articole recomandate