Se apropie vacanţa de iarnă – moldovenii vor la munte

ski

Se apropie cu paşi repezi cele câteva zile libere, de care ne vom bucura cu toţii între sărbătoarea Crăciunului şi sfârşitul de an, dar şi vacanţa de iarnă a şcolarilor.

Pe ici, pe colo, cei ce au reuşit să pună ceva bănuţi la puşculiţă pentru a-şi petrece această perioadă desprinzându-se de servici, casă şi alte activităţi cotidiene, fac planuri de divertisment cu bulgări de zăpadă.

Ca şi anul trecut, destinaţia preferată a moldovenilor pentru turismul de iarnă, a rămas muntele: Alexandru Juraveli, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, a declarat că ţările favorite ale clienţilor amatori de călătorii peste hotare, sunt tot România şi Bulgaria.

„Moldovenii care vor dori să sărbătorească Revelionul şi Crăciunul în munţii din România vor achita pentru un sejur de 5 nopţi, care include  cazarea, transportul şi micul dejun, de la 150 de euro. Pentru un sejur asemănător în Bulgaria, turiştii vor scoate din buzunare în jur de 240 de euro. Preţul include, transportul, micul dejun, cina şi cazarea într-un hotel cu 4 stele”, menţionează Juraveli, potrivit agenţiei de presă IPN.

Acestea sunt zonele în care moldoveanul cheltuieşte ceva mai puţin şi se bazează pe distracţie din belşug, mâncare bună şi acces la mai toate formele de divertisment pe zăpadă.

Totuşi, atracţia destinaţiilor exotice, a îndemnat o parte din turişti, să se orienteze şi spre Sri Lanka, Dubai sau Maldive, unde operatorii oferă pachete de sărbători deosebit de tentante, pentru cei ce îşi pot permite să scoată din buzunare sume cuprinse între 1.000 si 1.500 de euro de persoană, precizează sursa.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate