Scrisoarea incredibila a unui hot catre femeia pe care a jefuit-o

Un adolescent de 16 ani, care a jefuit locuinta unei femei din Leeds, Anglia, i-a trimis acesteia o scrisoare ofensatoare.

In loc sa-si ceara scuze pentru ca a jefuit locuinta unei femei din Leeds, un tanar de 16 ani i-a adresat acesteia insulte, acuzand-o ca este responsabila pentru talharie.

Baiatul se afla sub supraveghere, in cadrul unui program de reabilitare, iar una dintre reguli este ca infractorii minori sa le scrie scrisori victimelor si sa-si ceara scuze, in speranta ca acest lucru ii va ajuta sa se indrepte.

Metoda nu a dat roade si in cazul acestui hot, care i-a scris victimei lui urmatoarele:

„Draga victima,

Nu stiu de ce iti scriu aceasta scrisoare. O fac pentru ca am fost obligat. Sincer sa fiu, nu regret deloc faptul ca ti-am jefuit casa. Practic, a fost vina ta. O sa-ti arat ce greseli tampite ai facut. In primul rand, nu ai tras draperiile la geam, asa cum face toata lumea cand se culca. In al doilea rand, desi locuiesti intr-o zona unde spargerile sunt frecvente, ai fost suficient de proasta sa lasi deschis geamul de la bucatarie. Eu n-as fi facut asa ceva intr-un milion de ani! Nu imi pare rau pentru tine si nu regret ce am facut.

Cu sinceritate,

…”

 

Adolescentul a furat o consola de jocuri, o camera video, un aparat foto si doua televizoare.

Politia a recuperae numai o parte din aceste bunuri, iar tanarul a fost arestat. Nu era la prima infractiune de acest gen.

Scrisoarea ofensatoare nu a ajuns la destinatar, fiind citita si retinuta de autoritati. Ea va fi folosita chiar in cadrul unei campanii impotriva spargatorilor de locuinte.

Politistii recunosc ca gestul hotului este jignitor, dar avertizeaza totusi ca oamenii trebuie sa fie mai vigilenti, mai ales ca se apropie sarbatorile.

      Articole recomandate