Scrisoarea emoționantă a unui tată muribund pentru fetița sa

Tom Attwater a aflat în septembrie 2012 că are o tumoare pe creier inoperabilă. Se întâmpla aceasta exact în momentul în care fiica sa Kelly suferea și ea de o boală ucigătoare. Fata putea fi vindecată, tatăl nu.

Atunci Tom a decis să scrie o scrisoare deschisă copilului, ca să îi spună tot ce nu-i va putea spune în următorii ani. Se poate spune că e una dintre cele mai de suflet și emoționante scrisori pe care un tată a trimis-o copilului său.

. . . . . . .

Draga mea Kelly,

iartă-mă pentru că nu voi putea urmări cum crești, aș fi vrut asta foarte mult.

Marea parte dintre tați și fiicile lor au zeci de ani pentru discuții la masa din bucătărie, la o cafea. Tatăl oferă sfaturi, fata ascultă. Noi nu avem acest timp. Eu nu te voi putea duce în clasa întâi, să te iau de la prima întâlnire, să te îmbrățișez când te va durea inima, să am aceleași emoții ca și tine la examene. Dar până când bătrânul tău mai e alături. Și m-am gândit că pot să îți dau câteva sfaturi. Sper să îți fie de ajutor. Și mai sper că boala ta nu va reveni și tu vei trăi o viață lungă, fericită și plină de momente frumoase.

Școala

Toți îți vor spune cât de important este să înveți bine. Eu sper că tu mereu vei depune efort. Eu am învățat bine, dar mult mi-a ajutat asta în viață? Nu prea. Școala este importantă, dar încearcă și să te distrezi cum trebuie.

Băieții

Acum tu nu prea vezi mare diferență între băieți și fete, tu ești prietenă cu toți. Dar curând asta se va schimba. Tu vei descoperi că băieții pot mirosi urât și fi insuportabili. Mai târziu, când vei fi la colegiu, ve iînțelege că ei pot fi și buni. Când vei crește, sper că nu foarte curând, tu vei avea un iubit. Eu nu voi putea vorbi cu el serios despre maniere și intenții, așa cum trebuie să vorbească un tată. Așa că uite un sfat părintesc. E foarte greu să descriu ce e asta să te îndrăgostești. Dar tu ai văzut cum împreună cu mama ne râdem, ne îmbrățișăm și asta e anume ceea ce rămâne după ce florile se usucă iar inelele din hârtie se pierd pe undeva. Doar încearcă să repeți asta.

Întotdeauna să alegi băieți care respectă, cu bune maniere și intenții. Imaginează-ți cum ei beau ceai în bucătăria noastră și poartă o discuție cu noi. Dacă crezi că lui i se va primi, atunci ai găsit un bărbat cumsecade. Din păcate, într-o zi inima ta va fi frântă. Asta e foarte dureros și tu ve icrede că e sfârșitul lumii. Dar tu vei trece peste asta, toți trec. Și chiar când romantismul va trece, să rămâi bună. Băieții tot au sentimente. La urma urmei, dacă vei avea alături un prieten băiat, care va fi alături în toate momentele grele, tu ai grijă de el și nu percepe prietenia ca o obligație.

Căsătoria

Eu am visat mereu momentul când te voi conduce la altar, când ochii mei se vor umple de lacrimi, când te voi oferi soțului. Eu nu voi putea face asta, Kelly, iartă-mă. Dar eu te voi privi în această zi, fericit și mândru,că tu ai găsit o jumătate adevărată.

Mama

Eu știu că tu și cu mama vă veți certa uneori, mai ales când ve itrece de adolescență. Tu doar ține minte, că ea te iubește și îți dorește doar binele. Îmbrpțișează-ți mama când va fi tristă, ajutați-vă reciproc să treceți de momentele nefaste care vor veni când eu voi pleca. Când vei crește, vei crede că prietenii tău au dreptate și mama nu. Dar ea va încerca să ia decizii în favoarea ta și în sufletul ei mereu vor fi interesele tale, mai mult decât la oricine din prietenii tăi. Poartă-te bine cu ea.

Familia 

Nu este nimic mai important decât familia și valorile ce o definesc. Absolut nimic

Prietenii

Poartă-te cu oamenii la fel cum ei se comportă cu tine. Fii mereu bună cu oamenii care te ajută. Nu e nimic mai strașnic decât să îți bați joc de cei slabi.

Crăciunul și zilele de naștere

La primul Crăciun fără mine eu vreau ca tu și cu mama să aprindeți o lumânare și să vă gândiți la mine pe o clipă. Va fi fain dacă împreună veți dansa. Veți dansa și sări ca și cum aș fi alături și aș râde în hohote de dansul vostru. Asta sigur mă va face să râd. Și mai bine va fi dacă veți vizita părinții mei a doua zi, lor tot le va fi greu. Eu am lăsat cadouri pentru ziua ta de naștere. Îmi pare rău că nu voi fi alături când le vei deschide. Sper să îți placă. E greu să te imaginez la 10, 15 sau 20 de ani. Sper că la fel o să îți placă One Direction și vei dansa prin cameră pe muzica lor.

Cariera

Eu țin minte când tu mi-ai spus că vrei să devii prințesă cosmonaut să să descoperi noi planete. Acum vei înțelege probabil că asta este imposibil. Dar totuși multe lucruri sunt posibile. Fă ceea ce îți aduce bucurie. Dacă vei face ce îți place, viața va deveni cu mult mai plăcută. Posibil ve ischimba mai multe profesii până să alegi destinația ta. Să fie așa. Viața e una și șansa la ea tot e una.

Maniere

Nu uita de cuvintele magice MULȚUMESC și TE ROG. Acum cu mama îți inspirăm asta, pentru că cu adevărat îți va ajuta în viață. Fii mereu respectuoasă, mai ales cu cei în vârstă. Nu răni oamenii cu ceea ce spui. Nu uita să scrii scrisori de mulțumire, când vei primi cadouri. Și da, glumele despre rățuști sunt bune când ai cinci ani.

Condu mașina

De obicei tații își învață copiii cum să conducă și de obicei ei se ceartă rău în acest proces. Noi așa și nu vom reuși asta, dar tu încearcă să înveți să conduci cum poți mai repede. Asta va deschide o lume nouă pentru tine. Da, și să nu te învețe mama (iartă-mă, copilo, am glumit)

Călătorește

Călătoria îți va lărgi cunoștințele. Încearcă să vezi cât poți mai mult. Călătorește. Dr nu pe motocicletă, e prea periculos.

Fii fericită

Eu sper că tu vei râde mereu la fel de molipsitor. Nu are rost să fii tristă când eu voi pleca. Știu că va fi greu. Și aș vrea sp fiu alături să te cuprind și să te liniștesc. Dar ții minte ursuleți ce l-am cumărat de la magazin? Tu ai spus că îl vei îmbrățișa când eu nu voi mai fi. E o idee tare bună.

Jertfește pentru acțiuni de binefacere

Oferă bani pentru acțiuni de caritate. Oamenii au fost foarte buni cu noi. Eu nu voi uita cât de mulți au donat bani pentru vindecarea ta. Chiar și cei bătrâni trimiteau felicitări și câte un dolar. Oamenii alergau la maraton și ăceau tot felul de chestii pentru noi. Noi am adunat mulți bani. E foarte important să răspunzi cu aceeași monedă. Faptele bune înalță sufletul.

Fii stăpână pe tine 

Mereu încearcă. Să lași ceva neterminat e pentru cei slabi. Și să cedezi la fel. Eu am suferit câteva înfrângeri în viață dar nu am cedat. Și tu să nu cedezi niciodată, Kelly.

Crede în tine

Mulți îți vor spune, că tu nu poți una sau alta. Decide singură. Poți? Vrei? Lucrurile dificile înseamnă și riscuri mari, deci alege cu cap. Dacă vrei ceva, acest ceva aproape mereu e realizabil, doar depune efort și crede. Eu cred că tu vei realiza multe.

Și la urma urmei…mulțumesc că tu ești, Kelly. Mulțumesc pentru cel mai mare compliment din viața mea, pentru ceea că tu îmi spui tată. Tu ești fata mea, și asta e o mare onoare pentru mine. Mulțumesc ție, doar anume tu m-ai învățat să fiu fericit mai mult și să iubesc mai mult decât oricine altcineva pe această lume.

Bucură-te de viață. Nu te grăbi. Eu voi aștepta.

Te iubesc, prințesa mea și pe mama ta la fel.

Tata.

via 

      Articole recomandate