Scot Hit dupa Hit din anonimat. Interviu exclusiv cu Carla’s Dreams

Au aparut cu putin peste 2 luni in urma, au 12 piese la moment, peste 350.000 de vizualizari pe YouTube si parte de multa lauda din partea celor ce-i asculta. E vorba de Carla’s Dreams, proiectul muzical al unui grup de tineri din Republica Moldova care a atras o atentie deosebita de la aparitie lor.

Chiar daca primesc numai laude si s-au bucurat de un succes de invidiat intr-un timp atit de scurt, cei de la Carla’s Dreams prefera sa  ramina in anonimat, nimeni nu stie cum arata sau macar cum ii cheamă, ramân doar piesele, care sunt de-a dreptul formidabile.


Piesele sunt distribuite pe internet si pot fi descarcate gratuit, iar singurii care au ajutat la promovarea proiectului , sunt cei de la  Muligambia.com care au avut grija sa publice fiecare piesa aparuta, ultima fiind scoasa chiar azi.

Carla’s Dream a oferit in exclusivitate un interviu pentru Yupi.md, in care au explicat motivul anonimatului, componenta grupei, dar si date despre aparitia albumului si a noile piese…

Interviu cu Carla’s Dreams

– Ce reprezinta proiectul Carla’s Dreams si cum a luat nastere?

Carla’s Dreams este un proiect muzical a unui grup de tineri din R.M. Noi, facem muzica de mai mult timp dar de abia acum am decis sa o facem publica. Proiectul a luat nastere la 21 ianuarie 2012 in anonimat absolut, contactele dintre membrii proiectului de asemenea fiind impersonale si fiind facute prin intermediul internetului.

– Cine face parte din echipa Carla’s Dreams?

Echipa Carla’s Dreams consta din mai multe persoane, dar daca e sa structuram, atunci este autorul si sunt mai multe persoane care lucreaza la diferite segmente din piese (chitarist, saxofon, alte instrumente vii), de asemenea sunt persoane care participa uneori la prelucrarea tehnica a materialului muzical (din spusele persoanelor in cauza doua sunt in Germania si una in Marea Britanie). Mixul si masterul il face Corneliu Bucataru – el fiind unica persoana publica din cadrul proiectului. Numele participantilor la proiect este tinut in secret din dorinta acestora. Astfel, este autorul, muzicieni, tehnicieni si Corneliu Bucataru. Varstele de asemenea pot fi determinate doar aproximativ de la 21 la 30 de ani. Autorul este din Chisinau, Corneliu Bucataru – de asemena. Restul persoanelor care participa – nu se stie cu siguranta.

– Cine e protagonistul echipei Carla’s Dreams?

Protagonistul CSD – este autorul (tot el interpretul, textierul si songwriter-ul) dar in procesul crearii unei lucrari muzicale aceasta este supusa unor transformari, adesea majore, de alti participanti la proiect.

– Cum vedeti industria muzicala din Moldova?

Industria muzicala in Moldova …mmm… e in crestere, lenta dar sigura.


– Care sunt interpretii autohtoni pe care-i apreciati si cu care a-ti dori sa colaborati?

Ne plac si ascultam practic toti artistii autohtoni care dau dovada de respect fata de public, care nu-l considera prost si in creatia carora vedem autenticitate muzicala.

Sunt multi dintre cei cu care am vedea posibila realizarea unei piese comune , dar la moment nu avem timp decat pentru produsul propriu. Am primit un sir destul de larg de propuneri in acest sens, propuneri care au fost conservate pe moment, si cu aceasta ocazie am vrea sa le multumim pentru incredere.

Cum ati descrie cariera voastra  muzicala?

Suntem o echipa foarte tanara pe piata autohtona si ne este complicat sa vorbim despre rezultatele modeste pe care le-am obtinut intr-un termen atat de scurt ca despre o cariera muzicala.

– De ce stati in anonimat?  Aveti in plan o aparitie  publica, un concert?

Aceasta decizie a fost propusa si apoi impusa drept conditie de lucru de autor, argumentul este ca anonimatul ofera un grad mai mare de libertate in creatie pe de o parte si ca limiteaza influenta din exterior pe de alta parte. Consideram ca atat lauda cat si critica stirbesc inevitabil din autenticitate, anonimitatea reduce aceasta influenta externa la un nivel suportabil. Nu planificam sa iesim din anonimat in sens clasic , dar nu excludem ca o sa fim nevoiti sa organizam sau/si sa participam la un sir de evenimente publice, insa chiar in cadrul acestora vom gasi cai de a ne pastram anonimimatul. Planuri in acest sens nu avem, dar va putem spune  ca este vorba de aproximativ 1 luna pana la posibila noastra prima iesire.

– Va doriti sa faceti bani in urma pieselor pe viitor ?

Banii sunt mereu bineveniti dar nu reprezinta pentru noi o conditie necesara pentru a continua. 

– Care e piesa care va reprezinta cel mai bine.

Tinand cont ca avem piese in 3 limbi voi da cate un exemplu din fiecare. „Pentru cei ce pot”, „Esli Bi” si „It’s Raining”, la care am putea adauga (ca spirit) Carla’s Dreams „Hobson’s Choice” – Track 0 – aceasta lucrare a fost scrisa pentru a reprezenta esenta si pozitia proiectului.

– Ve-ti scoate un album in timpul apropiat?

Album in forma fizica – putin probabil. Dar electronic – fara dubii va fi lansat in scurt timp, la denumire inca nu ne-am gandit dar va fi gratuit cum am promis cand ne-am lansat ca proiect.

– Ce parere aveti despre concursul Eurovision – selectia nationala recent  petrecuta si participarea voastra la acest proiect?

Credem ca sunt artisti autohtoni mai demni pentru a ne reprezenta tara la acest concurs. Nu vom participa NICIODATA la Eurovision de dragul participarii ci numai in cazul in care vom avea o piesa deosebit de buna. 

– Planuiti sa faceti si videoclipul  unei piese?

Ne dam seama ca ar fi binevenit un videoclip dar din pacat nu avem posibilitatea sa-l realizam la moment. (timp, bani, chestiuni de ordin tehnic – legate de anonimat).

– Care este prioritatea voastra in acest moment? Lucrul cel mai important pe care vreti sa-l faceti?

Prioritatea noastra este sa continuam sa facem muzica care ne place indiferent de circumstante. Lucru cel mai important …mmm….nu cred ca putem determina un asemenea lucru pentru ca de fapt nu avem un scop final. Scopul nostru se ascunde in proces , astfel noi il obtinem zi de zi.

– Care sunt planurile de viitor?

Planuri – nimic deosebit, ca la toata lumea + in urmatoarele cateva saptamani vom lansa al 2-lea val de piese Carla’s Dreams, 4-5 piese.

 

Toate piesele Carla’s Dreams pot fi ascultate pe canalul oficial pe YouTube, iar toate noutatile acestui proiect le puteti urmari pe pagina de facebook.

Interviul cu Carla’s Dreams nu se incheie aici, daca ai o intrebare pe care doresti s-o adresezi celor de la CSD, ei vor raspunde cu placere la orice intrebare adresata in comentariile de mai jos.

      Articole recomandate