Școala suedeză în care studiatul a devenit o plăcere (Foto)

VittraTelefonplan

În Suedia mersul la şcoală a devenit o adevărată plăcere. Pare incredibil, dar copii suedezi nu se mai confruntă cu neplăcerea față de programul școlar, ba chiar le place acolo. 

Minunea se întâmplă la şcoala Vittra Telefonplan, o şcoală cu totul neobişnuită, fără săli de clasă, fără bănci, proiectată de cabinetul de arhitectură Rosan Bosch. Rețeaua de școli din Suedia, a hotărât că procesul de învăţare trebuie să aibă loc peste tot în interiorul şcolii, aşa că au renunţat la formatul tradiţional de clasă, iar elevii învaţă acum în spaţii deschise.

Cea mai nouă locație a Vittra, Telefonplan School deschisă în Stockholm, a fost concepută de Rosan Bosch.Astfel, în școala creată de arhitecții de la Rosan Bosch spațiile sunt delimitate cu larghete, prin elemente abstracte de design precum copaci, case cu pereți de tablă de scris sau zone de joacă.

Reprezentanţii şcolii spun că noul mediu favorizează curiozitatea şi creativitatea, iar elevii sunt încurajaţi să lucreze atât independent dar şi în spaţii destinate proiectelor de grup.

The Tree_Design Rosan Bosch_Vittra Telefonplan_Photo_KimWendt

Vittra se abate de la modelul educaţional tradiţional nu numai în ceea ce priveşte design-ul. Şcoala nu foloseşte sistemul de notare cu litere, iar elevii învaţă în grupuri de nivel de aptitudini, nu de vârstă.

Mai jos o galerie foto:

aaca6f8ff76338eb3293edae989808ea

1378740974271V32

vittra_telefonplan_02

22the-lunch-club22-is-both-a-place-for-working-and-eating_design-rosanbosch_photo-kim-wendt

1327499674-the-organic-sitting-islands-are-designed-specially-for-the-childrens-work-with-labtops-design-rosanbosch-photo-kim-wendt

8356-vittra-07

Library Showcase Tower of Babel_Design Rosan Bosch_Vittra Telefonplan_Photo_KimWendt

Vittra-Telefonplan-8

vittra_telefonplan_hqroom_ru_4

22the-lunch-club22-is-both-a-place-for-working-and-eating_design-rosanbosch_photo-kim-wendt (1)

(via edu-news.ro)

Solomon Adrian 

      Articole recomandate