Schelete pe post de fotomodele: Evolution, by Patrick Gries (Foto)

Cine s-ar fi gândit vreodată că şi scheletele ar putea deveni, în anumite circumstanţe, fotomodele fascinante – protagoniste ale unei colecţii de cadre de excepţie.

Totuşi, Patrick Gries, un artist belgian, pasionat de fotografie, a decis că până şi scheletele mai au câte ceva de spus în materie de imagine.

Aşa a luat naştere colecţia sa de fotografii cvasi-macabre, care imortalizează, dacă se poate folosi un astfel de termen – ceea ce moartea a marcat deja cu propria-i amprentă.

Evolution” constituie o serie de cadre cu totul şi cu totul neobişnuite, care ridică multe semne de întrebare în contextul semnificaţiei titlului ales de autor.

Proiectul cuprinde peste 250 de imagini ale scheletelor unor vetrebrate, conservate în sălile Muzeului de Istorie Naturală din Paris.

Fundalul negru facilitează evidenţierea componentelor osoase fotografiate, complexitatea, dar şi aspectele vulnerabile ale structurii scheletelor, surprinse în posturi care trimit cu gândul la modul de viaăa al modelelor alese, în ecosistemul lor natural.

F

F9

F1

F2

F3

F4

F5

F6

F7

F8

 

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate