Scene de groază în Coreea de Nord – Copii mîncaţi de proprii părinţi din cauza foametei (Foto/Video)

koreya

Reporteri sub acoperire de la o agenţie de presă asiatică au descoperit mai multe cazuri de canibalism în Coreea de Nord, unii locuitori recurgând la uciderea propriilor copii ca să aibă ce mânca, în urma unui val de foamete care a lovit zonele agricole din ţară.

O “foamete ascunsă” din zonele agricole din provinciile Hwanghae de Nord şi de Sud se presupune că a cauzat moartea a 10.000 de oameni, existând temeri privind apariţia incidentelor de canibalism, scrie Daily Mail, citat de mediafax.ro.

Famine in North Korea

Cazurile macabre au început să fie descoperite în contextul în care locuitorii zonelor respective se luptă cu foametea după ce seceta a lovit fermele şi mâncarea a fost confiscată de oficiali ai partidului. Astfel, un bărbat înfometat din Coreea de Nord a fost executat după ce şi-a ucis cei doi copii pentru a se hrăni, conform unor surse din interiorul statului.

Famine in North Korea

Reporteri sub acoperire de la Asia Press au relatat pentru Sunday Times cum un bărbat a dezgropat cadavrul propriului nepot, după care l-a mâncat. Un altul şi-a fiert copilul ca să aibă ce să mănânce. Un locuitor a fost citat în timp ce povestea că un bărbat din satul lui care şi-a omorât cei doi copii şi a încercat să-i mănânce a fost executat. Potrivit acestuia, tatăl a omorât-o pe fata cea mare în timp ce soţia era plecată pentru afaceri, iar apoi şi-a omorât fiul pentru că fusese martor la crimă.

Famine in North Korea

Când mama lor s-a întors, bărbatul i-a spus că au mâncat carne, dar aceasta a devenit suspicioasă şi a luat legătura cu autorităţile, care au descoperit părţi din corpurile copiilor.

Jiro Ishimaru, de la Asia Press, care a întocmit o relatare de 12 pagini, a spus: “Cele mai şocante au fost numeroasele mărturii despre canibalism care au ajuns la noi”.

Jurnaliştii asiatici sub acoperire au explicat că mâncarea a fost confiscată din cele două provincii agricole şi dusă locuitorilor capitalei Pyongyang. Zonele au fost lovite apoi de secetă, rămânând aproape fără niciun fel de resurse, scrie mediafax.ro.

Sunday Times a citat şi declaraţia unui oficial de la Partidul Muncitoresc al Coreei de Nord: “Într-un sat din ţinutul Chongdan, un bărbat care a înnebunit de foame şi-a fiert copilul, i-a mâncat carnea şi a fost arestat”.

Famine in North Korea

Deşi oficiali ONU au vizitat zona în timpul unei călătorii sponsorizate de stat, reporterii locali au spus că e puţin probabil ca aceştia să fi fost duşi în părţile lovite de foamete.

Aceasta nu este prima dată când au fost raportate cazuri de canibalism în Coreea de Nord. În mai anul trecut, Institutul Coreean pentru Unificarea Naţională, din Coreea de Sud, a informat că un bărbat a fost executat după ce a devorat parţial corpul unui coleg, resturile încercând să le vândă drept carne de berbec.

Printre cazurile de canibalism raportate în ultimii ani din Coreea de Nord se numără un bărbat care a omorât şi a mâncat o fată, un corean care a fost executat după ce a ucis 11 oameni şi le-a vândut corpurile ca fiind carne de porc.

Ce părere ai despre politica dusă de regimul cumunist din Coreea de Nord?

      Articole recomandate