Scenariu apocaliptic în Rusia: Un meteorit a explodat deasupra Rusiei. Circa 1000 de persoane, rănite (Foto/Video)

meterit rusia

Portalul spacealliance.ro publică o fotografie spectaculoasă cu meteoritul care a căzut vineri în regiunea Chelyabinsk (Rusia), fotografie realizată chiar în momentul în care respectivul meteorit intra în atmosferă.

O ploaie de meteoriţi a provocat vineri explozii violente în stratul inferior al atmosferei deasupra regiunii Urali şi unor regiuni din centrul Rusiei, explozii al căror suflu a spart ferestrele unor imobile, rănind uşor peste 1000 de persoane, scriu agenţiile ruse citând autorităţi şi martori, relatează AFP.

Martorii spun că au existat la o explozie puternică, care a cutremurat casele. Telefonia mobilă nu a mai putut fi utilizată, susţine Russia Today.

0d1c37ef76e76c13245bb110e95bace9

Înregistrări video postate de către locuitori pe Internet surprind meteoriţi incandescenţi pe cer, la mică altitudine, traiectoria lor părând să indice o coliziune apropiată cu solul. În altă înregistrare, locuitori, dintre care unii au ieşit din casă pe jumătate dezbrăcaţi, observă acelaşi fenomen ce se produce deasupra imobilului în care locuiesc, în timp ce se aud explozii.

A fost o ploaie de meteoriţi, dar fără ca fragmente să ajungă pe sol. Un meteorit a explodat deasupra regiunii Celiabinsk. Suflul exploziei a spart ferestre în mai multe localităţi„, a anunţat un purtător de cuvânt al filialei locale a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă pentru Intefax.

Ministerul de Interne, citat de aceeaşi agenţie, a anunţat că unele persoane au fost rănite de cioburi de geam, într-o şcoală din Celiabinsk. Oamenii au fost sfătuiţi să rămână în casă, după ce îşi iau copiii de la şcoală. În zonă au fost trimise 20.000 de lucrători de salvare, informează Russia Today.

Imaginea, spectaculoasă prin contrastul alb-negru, a fost realizată de satelitul MSG-3.

sat

„Ca o ironie, ca să ne arate cât de mult greşim, când tot interesul public era îndreptat spre asteroidul 2012 DA14 (n. r. aşteptat să treacă în această seară în apropierea Pământului), ameninţarea a venit din altă”, scrie spacealliance.ro.

      Articole recomandate