Savanții au demonstrat că e mai bine să fii singur decât într-o relație greșită

relatie

Un studiu publicat în revista științifică „Family Pshychology” a demonstrat că este mai bine să fii singur decât într-o relație greșită, deoarece relațiile sunt puternic legate de sănătatea mentală și fizică.

Înainte de a ajunge la această concluzie, cercetătorii de la Universitatea din Buffalo, au urmărit viața a 200 de adulți implicați în relații serioase. Indiferent dacă era vorba de o căsătorie sau o relație strânsă, în ambele situații era influențată sănătatea partenerilor.

Mulți dintre noi cred că este mai bine să fii cu cineva pentru a nu te simți singur, chiar dacă nu ești complet fericit cu acea persoană. Dar se pare că o astfel de gândire poate avea un impact negativ asupra sănătății noastre. Rezultatele au arătat că partenerii care se simt confortabil într-o relație, se înțeleg reciproc și nu au certuri zilnice sunt mai sănătoși. Potrivit lui Ashley Barr, autorul principal al studiului, lipsa de stabilitate în relații este legată în mod direct cu depresia, dependența de alcool, precum și problemele de sănătate în general.

Aceeași întrebare a fost ridicată și de revista „Psychosomatic Medicine”, care au publicat chiar cifrele specifice. De exemplu, o persoană care are certuri constante cu partenerul are un risc de 8.5% mai mare să se îmbolnăvească de boli cardiovasculare decât cineva care trăiește în dragoste și armonie cu partenerul său.

Deci, analizează-ți relația. Poate că e timpul să schimbi ceva și să acorzi mai multă atenție sănătății tale?

      Articole recomandate