Șapte daruri speciale pentru iubitorii de lectură

E dificil să alegi cartea potrivită pentru a o oferi în dar unui pasionat de lectură: poate că deja a „consumat-o”, poate că și-a cumpărat-o singur, sau poate că nu e pur și simplu, genul său de lectura preferată.

Dar exista alternative de cadouri speciale pentru cititorii impatimiti, care-i pot incanta cu adevarat, chiar daca nu se prezinta sub forma unui volum incitant, semnat de nume sonore ale literaturii universale.

Iata in cele ce urmeaza, sapte astfel de propuneri, ce s-ar putea demonstra inspirate, in situatia in care doriti sa aduceti lumina surprizei placute, pe chipul unei persoane dragi, pasionate de lectura:

Clip-fascicul luminos pentru lectura

F1

Se ataseaza la ochelari si ofera suficienta lumina pentru a citi linistit, fara sa deranjeze persoanele aflate in imadiata apropiere a subiectului si cantareste doar 8 grame. Pretul e usor piperat (17,50 lire sterline), dar ce nu face omul pentru a se delecta cu lectura preferata?

Cort pentru pasionatii de lectura

F2

Satisface concomitent si spiritul de aventura al cititorilor, demonstrandu-se pe cat de practic (flexibil, impermeabil si tratat cu substante anti-incendiu), pe atat de chic, cu desig-ul sau inedit, care invita la lectura. Un cadou pentru portofele bine garnisite insa, intrucat costa 395 de lire sterline.

Veioza in forma de carte

F3

Realizata din plexiglas, aceasta lampa eleganta se prezinta sub forma unui volum luminos, cu inaltimea de 24 de centimetri si poate fi achizitionata online la pretul de 79 de euro.

Parfum „Paper Passion”, by Steidl

F4

Asa dupa cum sugereaza denumirea sa, parfumul „Paper Passion” a fost creat pentru a raspandi in incapere un buchet olfactiv de carte proaspat tiparita, gratie ideii originale a lui Gerhard Steidl, care si-a asigurat astfel o sursa suplimentara de venituri, la cele considerabile, provenite din vanzarile inregistrate de celebra casa editoriala care-i poarta numele. Parfumul costa 98 de dolari (50 ml).

Semn de carte sub forma de gambe

F5

Un cadou pentru persoanele care iubesc cartile si sunt dotate in acelasi timp si cu simtul umorului, astfel incat sa poata aprecia un accesoriu menit sa le aminteasca intr-un mod amuzant, pagina la care au ramas cu lectura. Pentru un astfel de suvenir, trebuie insa sa scoateti din pusculita 18,49 euro.

Lenjeria de pat care-ti spune o poveste

F6

Iata si un cadou numai bun de adormit copiii si adultii deopotriva, cuprinzand un set complet de lenjerie de pat – Bedtime Stories – confectionata manual si inscriptionata cu stihuri sau fragmente din povestiri celebre, la preturi variabile, in functie de destinatie (pentru UE, 49,92 euro).

Ochelari pentru citit pe spate

F7

E vorba desigur, de spatele propriu, nu de a citi cate ceva pe spatele altcuiva: ei bine, da, exista si asa ceva – o pereche de ochelari care-ti permit sa fii lenes chiar si atunci cand citesti si sa stai comod, intins in pat, fara sa te fortezi sa adopti clasica pozitie de lectura, gratie acestui accesoriu intitulat „Prism Glasses”, disponibil online la pretul de 6,68 dolari.

Daca nu v-ati oprit inca asupra uneia din propunerile de mai sus, ramane inca valabila traditionala varianta a cartii in sine, menite sa cucereasca atentia persoanei dragi in egala masura, daca nu cumva chiar mai mult… 

      Articole recomandate