Săptămâna începe cu vreme frumoasă. +5 grade zilele următoare

Doar azi și mâine gerul ne mai pișcă de obraji. Începând de miercuri iarna schimbă temperaturile negative pe cele pozitive.

Meteorologii au vești bune pentru cei ce nu iubesc iarna și frigul și foarte proaste pentru cei care au sperat să aibă parte de ger și zăpadă în perioada sărbătorilor.

De la mijlocul săptămânii, un val de aer cald pătrunde pe teritoriul țării și va aduce temperaturi pozitive de +5 grade Celsius. Se pare că temepraturile pozitive din această săptămână ne vor lăsa fără zăpada de afară.

Astăzi se menține vreme închisă și rece în toată țara, va mai ninge slab în unele regiuni, iar maximile zilei vor fi de -9…-7 grade. Noaptea va fi foarte rece, vom avea un ger de -20…-18 grade Celsius.

Începând de mâine, soarele își face prezența, iar temperaturile încep ușor să crească. În nordul țării este posibil să mai cadă câțiva fulgi. Temperaturile diurne vor fi de -4…+1 grade, iar noaptea se vor înregistra -9…-7 grade.

Miercuri, deși vremea rămâne închisă în toată țara, temperaturile continuă să crească. Vom avea maxime de +2…+4 grade, iar noaptea, în unele regiuni din sudul țării, se mențin valorile pozitive. Se vor înregistra -3…+2 grade Celsius.

Joi se încălzește și mai mult, ceea ce va aduce precipitații sub formă de ploaie și lapoviță în nordul țării. În celelalte regiuni ale țării vremea va fi stabilă și cu valori de +3…+5 grade. Noaptea se vor atesta -3…+2.

Potrivit prognozelor, vremea va continua să se încălzească, iar de Revelion vom avea maxime pozitive.

 

      Articole recomandate