Sapphire Window: iPhone 6 – sub semnul safirului (Video)

apple

Specialiștii mărului tehnologic din Cupertino, par să se afle pe punctul de a finaliza un model de display cu adevărat spectaculos, pentru dispozitivul iPhone 6.

Este vorba despre o formula bazata exclusiv pe cristale de safir, asa cum rezulta din documentatia atasata brevetului „Sapphire Window”, prezentat de Apple la US Patent and Trademark Office, relateaza Webnews.

Aceasta pretioasa optiune, ar putea asigura maxima rezistenta a dispozitivului la socuri prin cadere, impiedicand deteriorarea display-ului si a camerei foto, deopotriva.

Safirul este un mineral dificil de taiat, pentru a putea fi utilizat in industria producatoare de dispozitive tehnologice, mai cu seama in conditiile in care, pentru prelucrarea sa, sunt necesare aparate deosebit de costisitoare.

Dar Apple nu se da inapoi din fata provocarilor: laboratoarele sale par sa fie gata de realizarea unor panouri de dimensiuni apreciabile, din cristale de safir, care vor fi taiate ulterior, cu ajutorul unei tehnologii noi, pe baza de laser si impulsuri infrarosii, care garanteaza o precizie net superioara oricarei alte metode utilizate pana in prezent.

Desi noua super-componenta ar putea urca la stele costul urmatoarei generatii de iPhone, fanii Apple vor avea curand un nou motiv sa-si venereze idolul tehnologic, intrucat productia Sapphire Window va fi demarata incepand cu luna februarie, precizeaza sursa.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate