Să te întorci la viață și să te îndrăgostești de ea!

iubesc-viata

Fotograful german Dirk Gelbreht a invitat la o sesiune foto pentru revista Woman pe Nastia Belkovskaya, o tânără din Rusia. Ar fi fost o simplă sesiune foto, dacă nu ar fi existat și acel ‘’dar’’.

Iar de acest cuvânt se leagă o poveste întreagă, emoţionantă până la lacrimi. Dirk nu a fost uimit de aspectul exterior al fetei. De fapt, acesta a fost momentul când Nastia a revenit la viaţă şi când arta a făcut-o să iubească din nou tot ce o înconjoară. Ah, da, povestea…

Şase ani în urmă Nastia avea o viaţă normală, împlinită şi fericită. De la 10 ani ea era pasionată de design vestimentar şi 2 ani la rând a obţinut locuri de frunte la diferite concursuri de modeling. Însă într-un singur minut viața ei s-a întors la 180 de grade. Pe 19 decembrie 2008 Nastia a suferit un groaznic accident auto, în urma căruia și-a pierdut ambele picioare, a stat 40 de zile în comă și printr-un miracol a supraviețuit.

41

Tatăl fetei își amintește cum în acea zi blestemată Nastia l-a sunat și i–a zis să nu își facă griji. Atunci ea coborâse din mașină pentru a îndrepta un indicator căzut. Nu a mai reușit: un BMW a lovit-o cu viteza de 120 km/h. Pentru fata de 25 de ani începea o nouă viață, în care cu greu îți puteai da seama cum să trăiești.

1jEbBfhF__o

După ce a stat mai bine de o lună în comă, au început alte probleme. Nastia avea nevoie de proteze foarte scumpe. Nici banii adunați printr-o campanie socială nu erau suficienți. Doar intervenția unui artist cunoscut din Rusia și ajutorul său financiar a permis ca Nastia să plece în Germania pentru protezare.

foto2

În Berlin o aștepta o reabilitare de lungă durată. Gimnastică, înot, masaj: toate cu un enorm efort. După câteva luni fotograful celebru Dirk Gelbreht, citind într-o revistă locală istoria frumoasei fete fără picioare, a decis să o invite la o sesiune foto.

– O astfel de amputare ca cea a lui Nastia Belkovskaya în Germania este un caz foarte rar. Medicii ortopezi germani o ajută să își revină. Eu am decis să încerc să îi restabilesc încrederea în abilitățile ei. Nastia are toate șansele să devină o celebritate, asta îmi spune experiența mea vastă. Voi fi fericit dacă pe exemplul lui Nastia, alte fete care au trecut prin aceeași situație vor înțelege că invaliditatea nu este o problemă chiar și pentru a-ți face o carieră în modeling . Principalul lucru într-o femeie este abilitatea de a face fericiți pe altii prin caracterul și zâmbetul special.

4529

4528

4544

4546

4560

La început fotografiile Nastei au apărut în revista pentru femei  «Brigitte», apoi revista germană «Zille Berlin» a prezentat istoria ei printr-un proiect fotografic special. Câteva luni mai târziu Nastia a participat la concursurile naționale la parafitness și a ocupat locul I. Următoarea treaptă a fost Campionatul Mondial din Austria. Nastea Belkovskaya a fost singura care a ieșit fără proteze. Și a învins!

31175388_n

Nastia vorbește despre ea astfel: ‘’Sunt un lider, pentru că a reușit să trec peste un calvar pe care mi l-a trimis destinul. Pierzând ambele picioare, nu doar că m-am reîntors la viață, dar am și îndrăgit-o!!’’

via adme.ru

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate