„Să descoperim Europa!” – eliminarea vizelor va fi sărbătorită în toate şcolile Moldovei

Eliminarea vizelor pentru călătoriile în statele europene va fi sărbătorită în toate şcolile din ţară, în cadrul săptămânii tematice „Să descoperim Europa!”.

Potrivit IPN, eliminarea vizelor pentru călătoriile în statele europene va fi sărbătorită în toate şcolile din ţară, în cadrul săptămânii tematice „Să descoperim Europa!”. De pe 29 aprilie până 8 mai, perioadă în care moldovenii deja vor putea călători fără vize în UE, elevii vor discuta despre integrarea europeană, se vor familiariza cu istoria şi cultura Europei şi cu modul în care funcţionează instituţiile europene.

Ministerul Educaţiei a emis o circulară prin care a dispus în şcoli să fie organizate dezbateri şi concursuri tematice de eseuri, desene, postere etc. Activităţile vor fi lansate la careuri solemne, care vor avea loc în toate instituţiile de învăţământ.

Pentru buna desfăşurare a activităţilor din cadrul săptămânii tematice consacrate Europei, Ministerul Educaţiei a recomandat instituţiilor de învăţământ să utilizeze un şir de resurse web specializate, inclusiv site-ul oficial al Uniunii Europene.

      Articole recomandate