S-a lansat Loteria Naţională a Moldovei.

Societatea pe Acţiuni Loteria Naţională a Moldovei a fost lansată ieri, în cadrul unui eveniment public, la care s-a anunţat startul loteriei şi modul de funcționare a acesteia.


Înființarea Loteriei naționale a fost legiferată prin Hotărârea de Guvern nr. 371 din 24 mai 2011, având în calitate de unic acţionar Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și este unica societate, investită cu dreptul de a desfășura activitate în domeniul jocurilor de noroc, care constituie monopolul statului, în conformitate cu art. 29 al. (9) din Legea nr. 285-XIV cu privire la jocurile de noroc.

Primul Produs al LNM va fi loteria „Milioane pentru Moldova”. La loterie poate participa orice persoană, expediind un SMS la numărul cu tarif special „7575”, prin intermediul unuia dintre cei trei operatori de telefonie mobilă din ţară. Un jucător poate expedia un număr nelimitat de mesaje. Preţul unui SMS este de 8 lei şi constituie prețul biletului de loterie. Primul program lansat de „Loteria Națională a Moldovei” S.A., va oferi o versiune modernă a programelor tradiţionale ale loteriei, un produs de loterie bazat pe SMS. Participantul la loterie urmează să expedieze un mesaj SMS care va conţine doar 6 numere, de la 1 la 48, separate prin spații. Extragerea va avea loc în fiecare zi de duminică și va fi transmisă în direct pe un post de televiziune. Înregistrarea mesajelor se încheie cu o oră înainte de fiecare extragere.

„Loteria Naţională a Moldovei” îşi va desfăşura activitatea, bazându-se pe cinci valori esenţiale: integritate, transparenţă, responsabilitate socială, grijă pentru clienţi şi respect pentru angajaţi”, a afirmat, cu ocazia lansării, Administratorul Loteriei Naţionale a Moldovei, Ion Antohi, urându-le participanţilor succes şi mult noroc.

 

      Articole recomandate