S-a inventat pastila care te împiedică să te îmbeţi oricât de mult alcool ai bea

Oamenii de ştiinţă americani şi australieni au inventat o pastilă care te împiedică să te îmbeţi, indiferent de cantitatea de alcool pe care o bei. Aceasta ar putea veni însă şi în ajutorul persoanelor care se îmbată foarte uşor. Din primele cercetări, medicamentul acţionează limitând efectele negative pe care alcoolul le are asupra creierului, informează Daily Mail.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au testat tratamentul pe şoareci de laborator. Cobaii au primit, pe lângă pastila împotriva beţiei, destul de mult alcool încât să nu se mai poată ţine pe picioare şi nici să nu se mai poată deplasa. Rezultatele au arătat că medicamentul administrat şi-a făcut efectul, astfel că subiecţii au fost în stare să treacă cu brio un test în timpul căruia li s-au testat reflexele şi echilibrul.

Specialiştii s-au concentrat pe modul în care alcoolul afectează celulele gliale, care se găsesc în 90 la sută din creier. Aceste celule au un rol crucial în sistemul imunitar, ajutând la combaterea infecţiilor, precum meningita.

Oamenii de ştiinţă spun că această pastilă este destinată celor care fac greşeli şi apoi le regretă. „Pentru un şoarece care se îmbată, efectul este similar cu cel al unui om care se află sub influenţa băuturilor alcoolice. Sistemul de coordonare nu mai funcţionează în mod corespunzător. Dacă împiedicăm aceste celule ale imunităţii să mai acţioneze, animalele nu se vor mai îmbăta”, a declarat Mark Hutchinson, un cercetător de la Universitatea din Adelaide.

Cercetătorii speră ca pastila împotriva beţiei să fie scoasă la vânzare în cel mult trei ani.

      Articole recomandate