S-a descoperit cel mai plăcut mod de a reduce în mod eficient stresul

preview-11994415-650x341-98-1468921472

Psihologii au susținut în repetate rânduri: atunci când cuplul preferă să doarmă îmbrățișați, acest lucru indică o relație cu adevărat caldă și de încredere. Ei bine, s-a dovedit că somnul îmbrățișat este, de asemenea, foarte util!

 

Cercetătorii de la Universitatea din Pittsburgh au descoperit că somnul în brațele cuiva drag, reduce nivelul de cortizol (un hormon de stres)  în sânge. Cel mai probabil, acest lucru se datorează faptului că, în astfel de momente oamenii se simt în siguranță maximă. Nivelurile ridicate de cortizol în același timp ar putea contribui la boli de inimă, depresie și tulburări de imunitate.

Cercetătorii, de asemenea au remarcat faptul că somnul îmbrațișat ajută la dezvoltarea oxitocinei – „hormonul dragostei„, care ajută la instalarea atașamentului. Mai mult decât atât acest hormon stimulează sistemul imunitar și poate chiar îmbunătăți digestia.

Cu siguranță există mai mult de un motiv pentru a merge la culcare în fiecare noapte în brațele cuiva drag. Iubirea – nu este doar ceva plăcut, dar, de asemenea, un lucru al naibii de util!

Articol tradus de pe: www.osegredo.com.br

      Articole recomandate