S-a dat undă verde pentru Al Treilea Război Mondial?

Michel Chossudovsky, Director al Centrului pentru Cercetare a Globalizării avertizează pentru Russia Today că mișcările militare și sancțiunile economice împotriva Iranului sunt concepute pentru un război global ce ar avea consecințe impredictibile. Acesta spune că scenarii privind un Al Treilea Război Mondial se află pe agenda Chinei și a Rusiei de mult timp. Mai mult, conform unor documente clasificate, scenarii privind un război de anvergură se fac încă din 1995.

Declaraţia cercetătorului vine la puţin timp după ce un fost ofițer american a declarat, tot pentru Russia Today, că cel mai negru scenariu pentru Iran se numește Al Treilea Război Mondial.

Pe de altă parte, ministrul israelian al apărării Ehud Barak a afirmat că o eventuală decizie de a ataca Iranul este „foarte îndepărtată”, potrivit unei declaraţii acordate postului de radio militar.

„Nu există o decizie din partea noastră, nu s-a stabilit nicio dată pentru a lua o astfel de decizie, toate acestea sunt foarte îndeparte”, a declarat Ehud Barak în răspuns la o întrebare privind un eventual atac israelian ce ar putea viza instalaţiile nucleare iraniene.

Iranul este gata să accepte o eventuală prelungire a misiunii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) vizând clarificarea programului nuclear al Teheranului, a spus luni şeful diplomaţiei iraniene, Ali Akbar Salehi

      Articole recomandate