Rutină. Plafonare. Vârstă

Vârsta reprezintă timpul scurs de la nașterea unei persoane și până la un anumit moment din viața ei. De cele mai multe ori vârsta se confundă cu experiența, deși este un simplu calcul matematic. Oamenii încă judecă alți oameni prin prisma vârstei, deși viața ne învață că nu trebuie să o facem.  Numărul anilor scurși de la naștere și până în prezent nu reprezintă decât o cifră. Pentru că vârsta este cea pe care vrei tu să o ai.

 

Am cunoscut oameni trecuţi de 40 de ani care sunt cu mult mai activi decât mulţi tineri care nu au împlinit încă 25 de ani. Rutina face din tineri oameni bătrâni, în timp ce oamenii în vârstă au învăţat lecţia asta şi răspund rutinei cu efervescenţă. Cei mai în vârstă ştiu că plafonarea şi rutina sunt cele mai rele aspecte ale vieţii. Majoritatea tinerilor încă nu au învăţat asta. Şi se lasă purtaţi de val, devenind marionete care se mişcă robotic într-o horă unde forţa centrifugă este imensă. Unii se trezesc, alţii trebuie să cadă de mai multe ori.

În altă ordine de idei, vârsta nu mai reprezintă un etalon pentru cunoaştere. Am întâlnit oameni de 20 de ani cu foarte multe cunoştinţe în domenii variate. Am întâlnit manageri tineri care sunt în măsură să conducă firme mari şi o fac foarte bine. În acelaşi timp am întâlnit oameni în vârstă care promovează idei de-a dreptul paralele cu realitatea. E trist să stai de vorbă cu un om experimentat şi să afli că principiile lui sunt foarte îndepărtate de adevăr şi de viaţa reală.

Dacă nu ţi-ai cunoaşte vârsta, câți ani ai crede ca ai?

Morala: Vârsta este cea pe care vrei tu să o ai. 

      Articole recomandate