Ruşii construiesc un hotel în spaţiu

Ruşii plănuiesc să deschidă un hotel spaţial în 2016, iar condiţiile oferite turiştilor sunt mai bune decât cele de pe Staţia Spaţială Internaţională, scrie Daily Mail.

Călătoria către hotelul aflat pe orbită se va face cu o rachetă Soyuz şi va dura două zile. Cazarea timp de cinci zile în spaţiu va costa 114.000 de euro, însă drumul dus-întors va scoate din buzunarele turiştilor circa 570.000 de euro.

Hotelul spaţial va fi poziţionat la 350 km distanţă de Pământ, iar turiştii vor fi „cazaţi” în patru cabine cu hublouri uriaşe prin care vor putea admira Terra. Ei pot alege să doarmă în paturi poziţionate orizontal sau vertical, având în vedere că se vor afla într-un mediu lipsit de gravitaţie.

Turiştii vor cina cu astronauţii care îi vor însoţi în călătorie, iar mâncarea lor va fi preparată pe Pământ şi încălzită la microunde în hotelul din spaţiu. Turiştii vor putea mânca legume cu ciuperci, piure, supă de cartofi sau compot de prune şi vor putea bea apă minerală şi sucuri de fructe. Alcoolul este însă strict interzis în spaţiu.

Toaletele din hotelul spaţial vor folosi aer în loc de apă. Toată apa va fi reciclată iar aerul din cabine este filtrat la intervale regulate pentru a îndepărta mirosurile şi bacteriile. „Modulul pe care îl vom construi nu va semăna cu Staţia Spaţială Internaţională, un hotel trebuie să ofere confort şi să aibă o vedere superbă asupra Pământului”, spune Sergei Kostenko, directorul de la Orbital Technologies, co,mpania care va construi hotelul spaţial.

Turiştii care îşi vor avea parte o asemenea extravaganţă vor fi atât oameni cu bani cât şi angajaţi ai unor companii care fac cercetări în spaţiu. Hotelul va putea fi folosit şi de astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională în cazuri de urgenţă.

      Articole recomandate