Rusia în vârful Europei. Ruşii inagurează cei mai înalţi zgârie-nori din Europa

Ruşii au construit la Moscova un zgârie-nori a cărui înălţime o depăşeşte cu 29 de metri pe cea a celei mai înalte clădiri din Europa, Shard, aflată la Londra, informează De Zeen.

Turnul ruşilor, Mercury City, are o înălţime de 339 de metri şi faţada sa este acoperită cu sticlă aurie. Clădirea, care va fi inaugurată la începutul anului viitor, a fost proiectată de arhitectul rus Mikhail Posokhin şi de americanul Frank Williams.

În ciuda înălţimii sale, Mercury City nu va păstra pentru mult timp titlul de cel mai înalt zgârie-nori din Europa, locul său urmând să fie preluat de clădirea Federation Tower, ale cărei lucrări de construcţie vor fi finalizate în 2013. Aceasta din urmă va fi construită tot la Moscova şi va avea o înălţime de 506 metri.

Faţă de zgârie-norii construiţi în alte regiuni ale lumii, cei din Europa au încă înălţimi destul de mici. În prezent, cea mai înaltă clădire din lume are 828 de metri, se află în Dubai şi se numeşte Burj Khalifa.

Au început, de asemenea, lucrările de construcţie la clădirea Kingdom Tower, din oraşul Jeddah, Arabia Saudită, aceasta urmând să aibă o înălţime de peste 1.000 de metri.

      Articole recomandate