Rusia, campioană mondială la hochei

Rusia a devenit, pentru a 26-a oară, campioană mondială la hochei, după ce a învins, în finala de duminică, reprezentativa Slovaciei cu scorul categoric de 6 la 2. Vedetele din NHL au asigurat victoria Rusiei în toate cele zece meciuri disputate în cadrul Campionatului Mondial.

De când am auzit fluierul de început al partidei, am ştiut ca putem câştiga„, a declarat Pavel Datsyuk pentru iihf.com.

Zdeno Chara, marcatorul celor două goluri din finală ale Slovaciei, a declarat: „Suntem dezamăgiţi că am pierdut meciul, însă nu şi de modul în care am încheiat competiţia. Este o onoare să joci în finală şi am încercat să le spun coechipierilor să se bucure de aceste clipe. Nu ştii niciodată când vei mai avea ocazia să joci într-un astfel de meci„.
După câştigarea Campionatului Mondial, Rusia şi-a consolidat poziţia în fruntea clasamentului mondial pe naţiuni.
Rusul Evgheni Malkin a fost desemnat cel mai bun jucător al Campionatului Mondial, precum şi cel mai bun atacant al competiţiei, după ce a înscris 11 goluri şi a dat 8 pase de gol în cele zece meciuri disputate de reprezentativa ţării sale. Este pentru a treia oară, după 2007 şi 2010, când Malkin face parte din echipa ideală a Campionatului Mondial.
Thoresen este primul norvegian care face parte din echipa ideală a campionatului.
Slovacul Jan Laco a fost inclus şi el în echipa ideală şi a fost desemnat ca fiind cel mai bun portar al turneului. Uriaşul slovac Zdeno Chara a fost votat ca fiind cel mai bun apărător şi a fost inclus în echipa ideală, alături de fundaşul rus Ilya Nikulin.

În finala mică, Cehia a învins Finlanda cu 3 la 2. Campionii de acum doi ani şi-au adjudecat ce-a de-a treia poziţie pe podiumul mondial după un meci dramatic, spre finalul căruia au suferit câteva eliminări cauzate de stilul foarte agresiv de joc.
Iată clasamentul final al competiţiei:
1. Rusia
2. Slovacia
3. Cehia
4. Finlanda
5. Canada6. Suedia
7. SUA
8. Norvegia
9. Franţa
10. Letonia
11. Elveţia
12. Germania
13. Danemarca
14. Belarus
15. Italia

16. Kazahstan

      Articole recomandate